Νότα αισιοδοξίας για τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου της Κεφαλονιάς φέρνει το πλήρως ανακαινισμένο και διευρυμένο κατά 10.700 τ.μ. Αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου», ενισχύοντας την εικόνα του μεγαλύτερου νησιού των Επτανήσων ως ενός από τους επικρατέστερους προορισμούς.

Μετά από δυόμισι χρόνια εντατικών εργασιών, ο αερολιμένας του νησιού άλλαξε ει-κόνα, πληρώντας πλέον τα κριτήρια για μια εκσυγχρονισμένη υποδομή διεθνών προδιαγραφών.

Ειδικότερα, οι αλλαγές που έχουν γίνει αφορούν την κατασκευή νέου αεροσταθμού επιφανείας 10.700 m2, τον διπλασιασμό των σημείων ασφαλείας και ελέγχου, την εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών, καθώς και τον διπλασιασμό του συνολικού αριθμού πυλών αναχωρήσεων. Παράλληλα, τα σημεία check-in αυξήθηκαν κατά 70%, ενώ ολοκληρώθηκε και η ανακαίνιση του πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Στα νέα δεδομένα του αεροδρομίου συγκαταλέγονται και οι κατασκευές καινούργιας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, νέου πυροσβεστικού σταθμού και νέου φυλακίου ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών.

Ολική ανακαίνιση, τέλος, πραγματοποιήθηκε στο οδόστρωμα των χώρων προσγείωσης, απογείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 06 Ιούνιου