«Θρίλερ» εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες ανοιχτά της Λιβύης με ένα φορτηγό πλοίο σημαίας Τανζανίας το οποίο συνοδεύουν τρεις τουρκικές φρεγάτες.

Το φορτηγό πλοίο Cirkin κινείται νοτιοδυτικά της Κρήτης. Η διοίκηση ευρωπαϊκής επιχείρησης «IRINI» που έχει αποστολή την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη έκρινε ότι το πλοίο μπορεί να μεταφέρει παράνομο οπλισμό και αμέσως δόθηκε διαταγή στην ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» να κάνει έλεγχο.

Το πλοίο Cirkin, σημαίας Τανζανίας, εισήλθε νωρίς το πρωί στην περιοχή που ελέγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης IRINI και κατευθύνεται σε λιμάνι της Λιβύης. Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής επιχείρησης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να ελέγξει το πλοίο.

Σήμερα νωρίς το πρωί, απογειώθηκε ελικόπτερο από το ελληνικό πλήρωμα το οποίο πέταξε πάνω από το πλοίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, καπετάνιος και πλήρωμα του φορτηγού πλοίου δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του ελικοπτέρου για έλεγχο.

Λίγη ώρα μετά ένα από τα τρία τουρκικά πολεμικά πλοία απάντησε ότι το πλοίο βρίσκεται «υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Το ελικόπτερο τελικά επέστρεψε στην ελληνική φρεγάτα. Ωστόσο, οι δυνάμεις της IRINI συνεχίζουν να παρακολουθούν τα τουρκικά πλοία.