Διάλογοι ντροπής αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με ιδιώτες περιλαμβάνει, όπως αποκαλύπτουν τα «Π», η περιβόητη έρευνα της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., στην «καρδιά» της διακυβέρνησης της χώρας επί ΣΥΡΙΖΑ. Στις απομαγνητοφωνήσεις αυτές, που δεν έχουν παρουσιασθεί μέχρι σήμερα, ακούγονται υψηλόβαθμα, ηγετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να δηλώνουν απόλυτα... υπάκουοι σε ιδιώτες, οι οποίοι τους μιλούν με υποτιμητικό, υβριστικό τρόπο και αναφέρουν ότι «αυτοί τους έβαλαν στις θέσεις που υπηρετούν». Οι συζητήσεις των αστυνομικών γίνονται με ένα ζευγάρι ιδιωτών από τους οποίους ο ένας είναι δικηγόρος, φερόμενος ως στενός συνεργάτης του «τραπεζίτη» του κυκλώματος διαφθοράς, ∆ημήτρη Μάλαμα, και ήδη έχει κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Η γυναίκα είναι η σύζυγος του δικηγόρου και φερόταν περιέργως να διατηρεί υψηλές προσβάσεις και επιρροή στη Λεωφόρο Κατεχάκη επί ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο φέρονται να είχαν γνωριμία και επαφή με τον απότακτο αστυνομικό των ΕΚΑΜ Σπύρο Παπαχρήστο, από τον οποίο φαίνεται να αντλούσαν δύναμη στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. Οι διάλογοι αυτοί αποδεικνύουν από μια άλλη πλευρά την ισχύ του κυκλώματος Μάλαμα στη Λεωφόρο Κατεχάκη, με αστυνομικούς να καταλήγουν «υπηρέτες» των ιδιωτών και να ακολουθούν πειθήνια τις εντολές τους.

Ο εν λόγω νομικός εμφανιζόταν ως δικηγόρος ενός από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης του ∆. Μάλαμα, που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι. Σημειώνεται ότι σε διάλογο που είχε με τον ∆. Μάλαμα στις 10 Νοεμβρίου 2016 αναφέρονται σε «χρήματα που προορίζονται για το κόμμα». Σε άλλον διάλογο ακούγεται αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. να λέει απευθυνόμενος στον ίδιο δικηγόρο: «Εμάς μας ενημέρωσαν ότι συμφωνείτε στην αποδέσμευση αστυνομικών και “αφού δεν τον θέλει η κυρία (σ.σ.: το όνομα της συζύγου του), να φύγει αμέσως”». Στη συνέχεια, ο εν λόγω εν δυνάμει κατηγoρούμενος για την υπόθεση διαφθοράς ρωτάει για πειθαρχική έρευνα που έχει ζητήσει. Και ο αξιωματικός τον ενημερώνει: «Προχωράει κανονικά, θα ενημερωθείτε κανονικά και θα καταθέσετε και εσείς με την κυρία... Απλώς σας ενημερώνω εγώ ότι έχει ξεκινήσει κανονικά».
1

Σε άλλο σημείο η ίδια γυναίκα σημειώνει, «τους απάντησα εγώ και τους είπα απομάκρυνση του Ρ. από την υπηρεσία. Άλλωστε, θα ζητηθεί για τον ίδιο και διαδοχική μετακίνηση των αστυνομικών από εμάς».

Σε άλλη συνομιλία του με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. η ιδιώτης αναφέρεται σε επίσκεψή της στην υπηρεσία του, την οποία, μάλιστα, δηλώνει ότι έχει βαλθεί να αναβαθμίσει και να τοποθετήσει επικεφαλής αξιωματικό της αρεσκείας της. Όπως λέει: «Λοιπόν, εγώ θα σας έρχομαι και θα δείτε ότι ο Κ. (άλλος αξιωματικός) θα ξαναέρθει πάλι να γλείψει. Και από αύριο θέλω εσείς λίγο να με βοηθήσετε, έχω βάλει έναν στόχο αυτή η υπηρεσία να φτιαχτεί και να γίνετε εσείς εκεί πέρα ο νούμερο ένα». Σε μια άλλη στιχομυθία ακούγεται η ίδια γυναίκα να κομπορρημονεί για τοποθετήσεις αξιωματικών σε κρίσιμες υπηρεσίες. Και στη συνέχεια να λέει: «Ξέρει ο ... πώς λειτουργώ, γιατί ξέρει πώς τον έκανα».
Στη συνέχεια, αναφέρεται σε διάλογο με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και μιλάει με σκαιό τρόπο για ενστόλους.
2

Σε άλλον διάλογο η γυναίκα ακούγεται να απειλεί ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με αγνώστου περιεχομένου φωτογραφίες και ακολούθως να λέει στον αξιωματικό: «Λοιπόν, δεν μπορεί κανείς εμένα να μου κάνει τον μάγκα. Αν, λοιπόν, η υπηρεσία δεν τον τιμωρήσει (σ.σ.: έναν αστυνομικό με τον οποίον είναι δυσαρεστημένη) και δεν τον μετακινήσει, θα βγει ότι η κυρία ... (η ίδια) γ... την ΕΛ.ΑΣ. Τώρα θέλει έξι φρουρούς, αύριο θέλει τρεις, αύριο θέλει δύο, ό,τι θέλει τους κάνει, δεν είναι ωραίο προφίλ αυτό σταδιακά. Λοιπόν, αντικαθιστώ τους υπόλοιπους πέντε, αλλά ο κύριος Ρ. (στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.) θα μετακινηθεί από την υπηρεσία. Τέλος».