Ραγδαία και επιθετική είναι αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας, με τις υγειονομικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός και την κυβέρνηση να σπεύδει να βγάλει από το συρτάρι προς μελέτη και νέα αυστηρότερα μέτρα.

Μόνο τα τελευταία τρία 24ωρα τα κρούσματα φτάνουν σχεδόν τα 400 με το καμπανάκι κινδύνου να έχει σημάνει ήδη, κυρίως για τα μέτρα προστασίας, τα οποία ωστόσο πολλοί είναι ακόμη εκείνοι που επιμένουν να μην τηρούν.

Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ήδη ετοιμάζεται και θα ανακοινωθεί άμεσα το πρώτο τοπικό lockdown που θα είναι στον Πόρο. Η αύξηση των κρουσμάτων στο νησί είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς φτάνουν τα 13.

Επίσης, ο Πόρος όπως όλα δείχνουν θα βιώσει τα πρώτα περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο. Οι περιορισμοί που προωθούνται, για τον Πόρο, αφορούν τόσο στην κυκλοφορία όσο και στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετακινήσεις θα γίνονται βάσει συγκεκριμένων ωραρίων. Κάτι παρόμoιο θα ισχύσει και για τα νυχτερινά κέντρα, για τα οποία σχεδιάζεται νέος τρόπος λειτουργίας.