Για πολλοστή φορά ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε «μαθήματα» σωστής χρήσης της μάσκας. Στην πρώτη εμφάνιση μετά από την «επιστροφή» της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό ο κ. Τσιόδρας έκανε για άλλη μια φορά έκκληση για την σωστή χρήση της μάσκας, καλύπτοντας σωστά την μύτη και το στόμα.

 «Η σωστή χρήση μόνο βοηθά στην προστασία από τον ιό. Αρκεί να φανταστεί κανείς ότι τα σταγονίδια από το  φτέρνισμα φτάνουν στα 7 μέτρα. Τηρώντας τις αποστάσεις, την υγιεινή χεριών και τον τακτικό αερισμό κλειστών χώρων, συν την χρήση της μάσκας, θα προστατευτούμε.

Αναφορικά με την χρήση μάσκας για τα μικρά παιδιά, ο κ. Τσιόδρας ήταν ιδιαίτερα παραστατικός στο λόγο του. «Προβλήματα στις μικρές τάξεις των παιδιών με την χρήση μάσκας, είναι επόμενο ότι θα υπάρξουν. Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να τους δίνουν την δυνατότητα να κάνουν μια μικρή παύση της χρήσης της μάσκας, αλλά και να κάνουν  μαθήματα σωστής χρήσης. Το παράδειγμα άλλωστε το δίνουμε εμείς. Αν την φοράνε οι γονείς την φοράνε και τα παιδιά.  Στα μικρά παιδιά θα βοηθήσει το παιχνίδι. Στα μεγαλύτερα θα τα ωθήσουμε στην σωστή πληροφόρηση. Από διεθνούς οργανισμούς. Όχι από διάφορες ιστοσελίδες.

 Τα παιδιά βασίζονται στην επιβράβευση. Με την επιβράβευση μπορούν να υιοθετήσουν καλύτερα και την χρήση της μάσκας. Μοιραζόμαστε την αγωνία μας με τα παιδιά, όχι τον δικό μας πανικό. Τους απαντούμε με ειλικρίνεια. Τα μέτρα δεν μας οδηγούν στον αποκλεισμό, αλλά στην προστασία. Θα εκδηλώνουμε την συμπάθειά μας, προσωρινά με άλλους τρόπους. Αν φερθούμε σωστά, θα έρθει το εμβόλιο και θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά. Θα έρθει πίσω και πάλι η αγκαλιά.

Την θεωρώ μαχαίρι με δύο όψεις. Από τη μια χρησιμοποιείται για καλό σκοπό, στα νοσοκομεία μας, από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, θα μας προφυλάξει από άλλα χειρότερα όλους μας. Από την άλλη, είναι ένα αναγκαίο κακό. Πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε σαν ένα προσωπικό lockdown.