Νέα τακτική για τον περιορισμό των συναθροίσεων κατά τις βραδινές ώρες εφαρμόζει η Αστυνομία επιβάλλοντας σωρεία χρηματικών προστίμων σε φυσικά πρόσωπα.

Για παράδειγμα σε πλατείες στο Μοναστηράκι, στο Παγκράτι, την Καισαριανή, τα Εξάρχεια, στους περιφερειακούς του Λυκαβηττού και του Πολυγώνου, στο Αττικό Άλσος και στον Λόφο Σκουζέ ξεκινά τις περιπολίες πριν τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά, όταν ξεκινά η ισχύς του «απαγορευτικού», οι αστυνομικοί των οικείων τμημάτων επικουρούμενοι από δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης «κυκλώνουν» τους χώρους και ξεκινούν τον έλεγχο των δελτίων ταυτότητας.

Σε όσους δεν αποχωρούν κόβονται πρόστιμα 150 ευρώ ενώ πιο …αδιάλλακτα είναι τα πράγματα για τους παραβάτες καταστηματάρχες όπου η χρηματική κύρωση ανέρχεται στις 5.000 ευρώ. Επίσης, στα άλση πολλοί είναι εκείνοι που κρύβονται στα δέντρα και στο σκοτάδι μέχρι να περάσουν τα περιπολικά ωστόσο το αστυνομικό σχέδιο προβλέπει έλεγχο ανά μισή ώρα.

«Προσπαθούμε ψύχραιμα, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των νέων ανθρώπων. Γι΄ αυτό τους ζητάμε να διαλύονται ήσυχα και χωρίς εντάσεις. Όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη…» αναφέρει στα parapoitika.gr διοικητής μεγάλου αστυνομικού τμήματος στην Αθήνα σημειώνοντας ότι οι πολίτες σε πολύ μεγάλο βαθμό ακολουθούν τις οδηγίες.