Αύριο Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο Athens Democracy Forum ως κεντρικός ομιλητής.

Το διεθνές συνέδριο Athens Democracy Forum θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από αύριο, 30/9 έως και την Πέμπτη 2/10 υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.


«Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κλίμα, Μετανάστευση», την εποχή της πανδημίας


Στο συνέδριο θα συμμετάσχει και η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς, η οποία επισκέπτεται την Αθήνα για να παρευρεθεί στο γεγονός.Οι επικεφαλής των δύο θεσμών θα συμμετάσχουν σε ειδική θεματική συζήτηση με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κλίμα, Μετανάστευση», την εποχή της πανδημίας, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης θα έχει την ίδια μέρα συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, ενώ, συνοδευόμενη από τον κ. Βαρβιτσιώτη, θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.