Καταγγελίες από συγγενείς τροφίμων του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα έρχονται στο φως και αποκαλύπτουν ένα πλούσιο παρασκήνιο πίσω από την διασπορά των κρουσμάτων στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε  η κόρη ηλικιωμένης που διέμενε στο ίδρυμα, τους έστειλαν χαρτί να υπογράψουν που έλεγε ότι σε περίπτωση κοροναϊού και αν προκύψει κρούσμα, το γηροκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

 Σε συνέντευξή της,  στην εκπομπή  Live News του Mega, για το γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονας, η κόρη της γυναίκας που φιλοξενείτο στο συγκεκριμένο κέντρο είπε ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί.

 Επιπλέον, εξήγησε ότι η μητέρα της δεν βρίσκεται μεταξύ των όσων έχουν κολλήσει τον ιό.

 «Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε», εξήγησε η γυναίκα στο Live News.

 «Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κοροναϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια», πρόσθεσε η ίδια. 

Παρέμβαση Εισαγγελέα

 Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνει πλέον η υπόθεση με τα δεκάδες κρούσματα κοροναϊού στο Γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος των υπευθύνων του γηροκομείου. Την ίδια στιγμή έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

 Ειδικότερα και σύμφωνα με την παραγγελία που έχει δοθεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού σε βαθμό κακουργήματος, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.