Επεισόδια έλαβαν χώρα έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου πραγματοποιήθηκε μαθητικό συλλαλητήριο.
Όλα ξεκίνησαν, όταν άγνωστοι, εισήλθαν στο συλλαλητήριο, την ώρα που οι μαθητές βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Τότε, οι άγνωστοι ξεκίνησαν να πετούν μάρμαρα, μπουκάλια και φωτοβολίδες τόσο προς το κτίριο όσο και προς του αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά ρίψεις φωτοβολίδων κρότου λάμψης.

Σημειώνεται πως μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδεία με κύριο αίτημα, μεταξύ άλλων, τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

Με κεντρικά αιτήματα να συγκροτηθούν ολιγομελή τμήματα μαθητών, να πραγματοποιηθούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Λόγω των επεισοδίων, έκλεισε το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται δίπλα στο υπουργείο.





Τι ζητούν οι μαθητές
Οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η τροπολογία για τηλεκπαίδευση και απουσίες σε μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις δεν τους πτοεί και δηλώνουν ότι «οι μαθητές ενωμένοι σαν μια γροθιά θα απαντήσουμε ξανά στους εκβιασμούς σας».

Παράλληλα, οι μαθητές θέτουν και άλλα ζητήματα, όπως η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η στήριξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.