Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα καθήκοντά της, αλλά και για το πώς οραματίζεται τον ρόλο της ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Δεν συνάδουν με το φύλο οι απαιτήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας 


«Δεν αισθάνομαι διαφορετικά» , δηλώνει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την γυναικεία πρωτιά στο ύπατο αξίωμα της χώρας. «Οι γυναίκες έχουμε την ενσυναίσθηση, έχουμε έναν άλλο τρόπο να διαχειριζόμαστε τον λόγο», συνεχίζει. «Μπορούμε να περνάμε μηνύματα με διαφορετικό τρόπο».


Από το Καστελλόριζο, στο οποίο ταξίδεψε στα μέσα Σεπτεμβρίου, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι « άνθρωπος της έντασης» αλλά σε ερώτηση για δημοσιεύματα που είχαν διατυπώσει ενστάσεις – προ της εκλογής της – για την ανάδειξη μιας γυναίκας Προέδρου σε περίοδο έντασης με την Τουρκία απάντησε ευθέως πως: «Οτιδήποτε χρειαστεί να κάνει και να πει ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας αυτό μπορεί να γίνει, δεν συνδέεται καθόλου με το φύλο».


Η ίδια η Πρόεδρος αποκάλυψε πως θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να προκαλέσει την Τουρκία ενώ προσέθεσε ότι «οι λαοί δεν ευημερούν μέσα στην ένταση αλλά στη σταθερότητα και στην ηρεμία».


Η κυρία Σακελλαροπούλου μίλησε, ακόμη, για τη διαδρομή της και την μη πολιτική προέλευσή της, την οπτική που έχει επάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και την διαφορετικότητα, τη νέα γενιά, στην οποία ανήκει η κόρη της, αλλά και για την πρόθεσή της – μετά από ένα διάστημα χαμηλού προφίλ λόγω κοροναϊούνα έχει μία ενισχυμένη δημόσια παρουσία.