Διευκρινίσεις έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία  του Κέντρου Υγείας Μουζακίου όπου αποτελεί μονάδα ενταγμένη στον κατάλογο διαχείρισης κρουσμάτων κοροναϊού.


Σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, το οποίο βρίσκεται στον κατάλογο των Κέντρων Υγείας που διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κοροναϊού, διευκρινίζονται τα εξής:


· Όλες οι Υπηρεσίες του Κ.Υ. Μουζακίου έχουν μεταφερθεί στη μαθητική εστία του Δήμου, εκτός από το οδοντιατρικό και το ακτινολογικό, καθώς αυτές τις ημέρες δόθηκε η άδεια να αποσυναρμολογηθούν τα μηχανήματά τους και να μεταφερθούν επίσης στη μαθητική εστία.


· Το Κ.Υ. Μουζακίου είναι επιστημονικά διασυνδεόμενο με το Κ.Υ. Πύλης, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων και καλύπτει τα οδοντιατρικά και ακτινολογικά περιστατικά.


· Το Κ.Υ. Μουζακίου λειτουργεί σε 24ωρη βάση και είναι πλήρως εξοπλισμένο ώστε να διενεργεί τεστ κοροναϊού. Υπάρχει δε, ειδικός χώρος απομόνωσης όπου λαμβάνονται κανονικά τα δείγματα από τα ύποπτα περιστατικά.