Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη και η κράτηση επί τέσσερις μέρες στην ΓΑΔΑ ενός μαθητή 14 ετών από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

Ο μαθητής συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης, και μετά πήγε με τους φίλους του, να φάνε.

Εξερχόμενος από το κατάστημα εστίασης, συνελήφθη.

Παρόλα αυτά ο μικρός μαθητής κρατείται και σήμερα θα παραπεμφθεί στον ανακριτή.

Στο σχολείο του, γονείς και μαθητές ετοιμάζονται να κάνουν κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας , προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», το μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χαλανδρίου και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Λάμπρου, διείδε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κράτηση του 14χρονου.


«Δεν ξέρουμε γιατί κρατείται ο μαθητής. Κρατείται γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους μαθητές ώστε να μην διεκδικούν και να μην ακούγεται η φωνή τους» σημείωσε, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να κρατείται στη ΓΑΔΑ για τέσσερις μέρες «ένα ανήλικο παιδί χωρίς να έχει κάνει τίποτα».

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, στην ΓΑΔΑ, κρατούνται ακόμα τέσσερις ανήλικοι μαθητές.

Τι λέει η μητέρα του

Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ανήλικος γιος της μίλησε στην κάμερα του MEGA η μητέρα του 14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι.
Όπως τόνισε, το παιδί κατηγορείται για συμμετοχή σε διαδήλωση 100 ατόμων, όπου σημειώθηκαν βανδαλισμοί, εμπρησμός και ρίψη μολότοφ.

«Θεωρώ ότι ήταν μια άτυχη στιγμή, εκεί που βρέθηκε» ανέφερε η μητέρα του παιδιού, συμπληρώνοντας πως θέλει να γυρίσει το παιδί στο σπίτι του.

«Πλέον, λόγω Covid, δεν υπάρχει δυνατότητα σε καμία μάνα να δει το παιδί της» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.