Σε αυξημένη ετοιμότητα θέτει το Κυριάκος Μητσοτάκης όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες της χώρας, μετά την νέα έκρηξη των κρουσμάτων του κοροναϊού, με τον αριθμό σήμερα να αγγίζει νέο αρνητικό ρεκόρ φτάνοντας τα 667 κρούσματα.

 Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας. 
Στη σύσκεψη γίνεται επισκόπηση των δεδομένων της πανδημίας, καθώς τα 667 κρούσματα, αποτυπώνουν την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στη χώρα και στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν και προτάσεις για νέα μέτρα, όπως αυτό της καθολικής χρήσης μάσκας.

Επανεκτίμηση της κατάστασης και των νέων δεδομένων που θα έχουν προκύψει τα επόμενα 24ωρα από τον αριθμό των κρουσμάτων του κοροναϊού ανά περιοχή και ανά νομό, θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, αποφασίζοντας για τα νέα μέτρα που πιθανόν να χρειαστεί να εφαρμοστούν, την Παρασκευή.

 Προτάσεις και μέτρα, που δεν θα ανακοινωθούν απόψε, όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, αλλά εφόσον δρομολογηθεί ένα πλάνο αυστοροποίησης των μέτρων, τις επόμενες ημέρες θα τεθούν σε ισχύ.

 Ανησυχία για την Βόρεια Ελλάδα 

 Νωρίτερα, ο Ν. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση  στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς ζητώντας  εγρήγορση και προσοχή, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.

 Ο κ. Χαρδαλιάς επέστησε την προσοχή και στους πολίτες στη Βοιωτία αλλά και στις Σέρρες για τις εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

 Τα Γιάννενα καταγράφουν την Τρίτη 15 νέα κρούσματα, στην Κοζάνη διαπιστώθηκαν 20 και στην Καστοριά 5, ενώ 30 νέες διαγνώσεις του κοροναϊού αναφέρθηκαν στη Βοιωτία και 10 στις Σέρρες. Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως η εξάπλωση του κοροναϊού παρουσιάζει αύξηση στη βόρεια Ελλάδα.

 Όπως είπε, οι εστίες μετάδοσης εκτός Αττικής αφορούν περισσότερο από το 50% των μολύνσεων που καταγράφεται συνολικά. Ο καθηγητής σημείωσε πως η αύξηση παρατηρείται στα βόρεια της χώρας, αναφέροντας τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες.

 Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Αττική, τη χαρακτήρισε κρίσιμα σταθερή, ενώ στον κεντρικό τομέα όπου υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι θα μεταβεί την Τετάρτη στην Καστοριά για να συμμετέχει στη μία το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους 3 δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.