Μουδιασμένοι είναι οι υπεύθυνοι των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας, που πλέον δεν αποτυπώνονται μόνο σε υπέρογκο αριθμό κρουσμάτων, αλλά και σε βαριά περιστατικά που χρήζουν εξειδικευμένης νοσηλείας.

Κάθε μέρα σημειώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα, ενώ έχουμε ήδη ξεπεράσει το φράγματων 2000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που τόσο οι επιστήμονες φοβόταν. Οι «ελέυθερες» κλίνες ΜΕΘ έχουν πλέον περιοριστεί σημαντικά, γεγονός που οδηγεί το σύστημα υγείας σταδιακά να ασφυκτιά.

Μακριά από τον νομό της κατοικίας τους, έως και πολλά χιλιόμετρα, άρχισαν πλέον να μεταφέρονται οι ασθενείς με κορονοϊό, με σκοπό την εξεύρεση διαθέσιμης κλίνης σε κλινική κορονοϊού ή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σημειώνονται πάρα πολλές περιπτώσεις που οι νοσούντες αναγκάζονται να «ταξιδέψουν» μακριά από τα σπίτια τους για να βρούνε διαθέσιμες κλίνες.

Τα μεγάλα νοσοκομεία εμφανίζουν ασφυκτική πληρότητα, ενώ σε πολλά περιφερειακά δεν υπάρχει υποδομή, αλλά και εκπαίδευση του προσωπικού για νοσηλεία περιστατικών Covid. Η κυβέρνηση αναζητά σχέδιο εκκένωσης των δημόσιων νοσοκομείων, ώστε αυτά να αξιοποιηθούν πλέον μόνο για νοσηλείες κορονοϊού.