«Είναι σωστό το άνοιγμα των εποχικών επιχειρήσεων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

«Είναι μικρής κλίμακας άνοιγμα, μιλάμε για 110 με 120 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Είχαμε εντοπίσει το θέμα, μάλιστα μας είχαν ενημερώσει εκτελωνιστές ότι το τελευταίο δίμηνο έρχονται στο λιμάνι του Πειραιά 10.000 κοντέινερς μέσης αξίας 25 χιλιάδες ευρώ με παιχνίδια, στολίδια και διακοσμητικά», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Μακάρι να μας επιτρέψουν τα δεδομένα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία, τα κουρεία και τα κομμωτήρια και κάποια καταστήματα παιχνιδιών στο πλαίσιο των μικρών καταστημάτων λιανικής που περιμένουμε επίσης ότι θα ανοίξουν. Και βεβαίως από τα super markets μπορούν να πωλούνται τα διακοσμητικά και τα χριστουγεννιάτικά στολίδια οπότε και αυτό βελτιώνει λίγο την ψυχολογίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην άποψη των επιστημόνων και σε ότι αποφασίσει η κυβέρνηση αφού πρόκειται για το καλό όλων μας. Είμαστε σε ένα δίλημμα εάν θα πρέπει δηλαδή να ανοίξουμε με ασφάλεια και να μείνουμε ανοιχτοί ή αν θα πρέπει να ανοίξουμε βιαστικά και με κάποιο κίνδυνο και να ξανακλείσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είναι σημαντικές οι 15 τελευταίες μέρες του χρόνου για τον τζίρο των επιχειρήσεων, για την βιωσιμότητα τους αλλά και για την ψυχολογία τη δική μας, είναι μια αγορά 3,5 δις η χριστουγεννιάτικη αγορά αν σωθεί έστω η μισή ή ένα κομμάτι της θα είναι σημαντικό και για την οικονομία», δήλωσε επιπρόσθετα.