Η Εκκλησία περιμένει καλύτερη πρόταση για το άνοιγμα των ναών που κανονικά προβλέπει λειτουργίες μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων με 9 άτομα το πολύ και έως 25 στους μητροπολιτικούς ναούς.
Αναφορικά με τη λειτουργία των ιερών ναών στα πλαίσια των μέτρων που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση και εν όψει της σύγκλησης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη Τρίτη, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνουστην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Εμείς με την επιστολή που στείλαμε στον πρωθυπουργό, ζητάμε την αναλογικότητα και την ισονομία, ζητώντας πράγματα λογικά όπως το ότι οι περισσότεροι ναοί λόγω της έκτασης των τετραγωνικών τους θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ανθρώπους μέσα σε καθημερινή βάση, με τα μέτρα προστασίας της υγείας να τηρούνται ευλαβικά» επεσήμανε ο ίδιος τονίζοντας πως ο αριθμός 9 στο όριο των ατόμων δεν έχει λογική.

«Με 9 άτομα θα έχουμε προβλήματα, θα διώχνουμε κόσμο από τις εκκλησιές» είπε μεταξύ άλλων ενώ δεν δίστασε να σημειώσει «καλύτερα να μην ανοίξουν καθόλου οι ναοί παρά με 9 άτομα».

«Η εκκλησία δεν διδάσκει αντάρτικο και θα σεβαστεί τις αποφάσεις της πολιτείας» δήλωσε σε άλλο σημείο ο ίδιος, επισημαίνοντας πως η Εκκλησία περιμένει καλύτερη πρόταση για το άνοιγμα των ναών που κανονικά προβλέπει λειτουργίες μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων με 9 άτομα το πολύ και έως 25 στους μητροπολιτικούς ναούς.