Έπειτα από τη σύλληψη των δύο ανήλικων Ελλήνων δραστών για την επίθεση στο σταθμάρχη του μετρό, που σόκαρε το πανελλήνιο, συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός με την κατηγορίας της υπόθαλψης αλλά και της παράβασης καθήκοντος.


Τι είπε ο ειδικός φρουρός


Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος και αυτός είναι νέος ηλικιακά αλλά και νεοπροσληφθείς στο Σώμα, ως αιτιολογία ανέφερε ότι είναι οικογενειακός γνωστός με τους δράστες της επίθεσης, έπειτα και από την κλήση της μητέρας των δύο αδερφών προκειμένου να του ζητήσει βοήθεια.

Τα αδέρφια που εντοπίστηκαν από την ασφάλεια, έπειτα από την ταυτοποίηση ακολούθησε η προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, όπου και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.


Ο εντοπισμός


Οι κάμερες στο μετρό της Ομόνοιας είχαν καταγράψει ολοφάνερα τα πρόσωπα των δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη και έτσι η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίησή τους. Οι δράστες φορούσαν παρόμοια ρούχα, ενώ είχαν ίδιο σωματότυπο. Ο ένας από τους δύο έμοιαζε πιο «έμπειρος» σε επιθέσεις από τον τρόπο που χτυπάει, ενώ ο δεύτερος δράστης μοιάζει να συνδράμει «επικουρικά».


Σύμφωνα με τα λεγόμενα, η ταυτοποίηση των δραστών έγινε από αποτυπώματα που βρέθηκαν στο βαγόνι του μετρό που επέβαιναν, αλλά και από αυτά που υπήρχαν στα κουτάκια αναψυκτικών που πέταξαν στον ειδικό φρουρό. Η επικύρωση αυτή ήρθε έπειτα από εκτενές «χτένισμα» των καμερών ασφαλείας του σταθμού της Ομόνοιας, όπου και κατεγράφη το συμβάν.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Συνελήφθησαν οι δύο (2) δράστες του βίαιου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας.


Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.


Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.


Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Η ανθρωπιά του σταθμάρχη


Ο σταθμάρχης, είχε αναφέρει στους αστυνομικούς που του πήραν μια αρχική κατάθεση πως «μπορώ να τους αναγνωρίσω αν τους δω». Παρ'όλα αυτά, σήμερα το πρωί δείχνοντας τη μεγαλοψυχία του είχε αναφέρει πως εύχεται «να είναι καλά αυτό μόνο, να είναι καλά».


Οι προβλεπόμενες ποινές για τους δράστες 


Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την επίθεση στο σταθμό του Μετρό.



Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη στους δράστες θα αποδοθούν κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη που επισύρουν ποινές από 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης.



«Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να ασκηθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση παρόλο που είδαμε πολύ σκληρά χτυπήματα. Δεν προκύπτει κάπου δόλος οπότε είναι πολύ δύσκολο» ανέφερε ο κ. Μαρακάκης



Όσον αφορά την ηλικία των δραστών ο κ. Μαρακάκης ξεκαθάρισε: «Στην περίπτωση που είναι στο όριο της ενηλικίωσης οι δράστες λέμε ότι υπάρχει ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας. Αν όμως δεν είναι ενήλικοι θα παραπεμφθούν σε δικαστήριο ανηλίκων και θα είναι πολύ διαφορετική η μεταχείριση τους».


Δείτε το σοκαριστικό βίντεο της επίθεσης