Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ελληνικού Αργυρούπολης έπεσαν δύο ανήλικοι Αλβανοί, μέλη της άγριας συμμορίας των «άγουρων ληστών» που το απόγευμα του Σαββάτου μαχαίρωσαν έναν 17χρονο μαθητή και τον έστειλαν στο νοσοκομείο και ξυλοκόπησαν ανελέητα έναν 16χρονο για να τους αρπάξουν τα κινητά τηλέφωνα και το χαρτζιλίκι.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε λιγότερο από 24 ώρες, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τρεις από τους δράστες και να περάσουν χειροπέδες στους δύο, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων συνεχίζονται.

Ήταν λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, όταν μια ομάδα περίπου 30 ανηλίκων κατέβηκε από την Άνω Γλυφάδα με άγριες διαθέσεις. Κοντά στην πλατεία Έλενας Βενιζέλου ξυλοκόπησαν έναν 16χρονο για να του αρπάξουν το κινητό του. Δέκα λεπτά αργότερα εντόπισαν έναν 17χρονο, του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν τέσσερις φορές, δύο στα πλευρά, μία στο πόδι και μία στο λαιμό, δίπλα στην καρωτίδα, για να τον ληστέψουν, με τους συγγενείς του να μιλούν για θαύμα που δεν πειράχτηκε το ζωτικό όργανο.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία, ταυτοποίησαν τους τρεις δράστες και συνέλαβαν τους δύο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time