Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου αναμένεται να επιβεβαιωθεί εργαστηριακά το ενδεχόμενο δεύτερος ασθενής, ο οποίος νοσηλεύεται με νόσο COVID – 19 στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου», να φέρει το στέλεχος της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι ένας ασθενής, νοσηλευόμενος με νόσο COVID – 19 στο «Παπανικολάου», φέρει το λίαν επίφοβο στέλεχος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του νέου κοροναϊού, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου προχώρησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην ενδελεχή απολύμανση όλων των χώρων του ιδρύματος, περιλαμβανομένων, ασφαλώς, και θαλάμων νοσηλείας ασθενών.

Οι δύο ως άνω ασθενείς εισήχθησαν για νοσηλεία στο «Παπανικολάου» μετά την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και, έτσι, τα δείγματά τους, τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ως ύποπτα, δεν είχαν περιληφθεί στα 200 τα οποία διερευνήθηκαν εργαστηριακώς και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματά τους την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Τα 200 δείγματα αφορούν το χρονικό διάστημα από τις 12 έως τις 27 Ιανουαρίου.