To βασικό θέμα που «καίει» την επιτροπή εμβολιασμών, αφορά τη χορήγηση της άδειας χρήσης της AstraZeneca σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη όπου μεταξύ άλλων συζητείται και το φλέγον αυτό ζήτημα.

Προσπάθειες από AstraZeneca, διστακτικές οι αρχές 

Η AstraZeneca καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της στις ηλικίες αυτές, όπως αναφέρουν όμως πληροφορίες, η επιτροπή αναμένεται να ακολουθήσει μάλλον τις αποφάσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών, που αποφάσισαν να εμβολιάσουν οι ενήλικες έως 64 ετών. Θυμίζεται πως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν θέσει το εν λόγω «απαγορευτικό» στη χορήγηση του εμβολίου αυτού στις ηλικίες άνω των 65.

Αποτελεί μια ανατροπή στο πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς το προσεχές διάστημα το εμβόλιο αναμενόταν να χορηγηθεί  σε άτομα άνω των 65 ετών και σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Το εμβόλιο θα δοθεί σε κατοίκους των νησιών, σε ένστολους, σε εργαζομένους στα ΜΜΜ και σε οδηγούς ταξί. Η Ελλάδα αναμένεται έως τα τέλη Μαρτίου να λάβει 540.000 δόσεις από την AstraZeneca, περισσότερο από το αναμενόμενο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ