Χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι καθώς από το Σάββατο ξεκινάει νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την χώρα μας.

Όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι το πολικό ψύχος, η έντονη χιονόπτωση και δυστυχώς η … μακρά διάρκεια, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν μέχρι και την άλλη Πέμπτη.

H επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας θα ξεκινήσει στη χώρα μας από τις 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει για πέντε με έξι ημέρες, πλήττοντας αρχικά την Βόρεια Ελλάδα και έπειτα όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο καιρός θα αρχίσει να δείχνει τα δόντια του από την Παρασκευή το βράδυ, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες θα γίνουν πιο έντονες το  Σαββατοκύριακο, όπου θα κάνει αισθητή την παρουσία του και το χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία, το οποίο ενδεχομένως να φέρει μαζί του και χιόνια.

Είναι πιθανό να χιονίσει ακόμη και σε πεδινά τμήματα της δυτικής Ελλάδας και των Επτανήσων το Σάββατο, ενώ Κυριακή και Δευτέρα, δεν αποκλείεται να δούμε χιονοπτώσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα.