λεωφορειο_ΟΑΣΘ
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Έσκασε το κολάρο από καλοριφέρ σε λεωφορείο - Τραματίστηκε γυναίκα που έπεσε επάνω της καυτό νερό

Ένα άσχημο συμβάν εκτυλίχθηκε το πρωί σε αστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη, καθώς έπειτα από διαρροή στο καλοριφέρ του οχήματος χύθηκε καυτό νερό επάνω σε μία επιβάτιδα, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Εν κινήσει το ατύχημα - «Ατυχές γεγονός» που οφείλεται σε κατασκευαστικό ζήτημα 

Σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το περιστατικό συνέβη το πρωί σε λεωφορείο της γραμμής 14 του ΟΑΣΘ την ώρα που κινούνταν στην οδό Γρ.Λαμπράκη. Άμεσα ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα ενώ στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο που παρέλαβε την 61χρονη επιβάτιδα. Για το περιστατικό διενεργείται αυτήν την ώρα  αστυνομική προανάκριση και παραγγέλθηκε πραγματογνωμοσύνη.

Ως «ατυχές γεγονός» που οφείλεται σε κατασκευαστικό ζήτημα του αστικού λεωφορείου, χαρακτήρισε το περιστατικό ο διευθυντής συντήρησης οχημάτων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Σαββίδης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πρόκειται για σωλήνες εντός του οχήματος, που εκτείνονται από τη μέση και πέρα του λεωφορείου και δεν είναι καλυμμένοι με κάποιο υλικό από την κατασκευή του. Αυτοί οι σωλήνες πηγαίνουν στο καλοριφέρ του οχήματος και τους διαπερνά αντιψυκτικό διάλυμα. Το πιο πιθανό είναι- πρόσθεσε- κάποιος επιβάτης χωρίς να το θέλει και χωρίς να το αντιληφθεί , να τους κούνησε σε κάποιο σημείο».

Το λεωφορείο συντηρήθηκε φέτος - Δεν τίθεται θέμα παλαιότητος 

Ο κ. Σαββίδης επισήμανε ότι για το περιστατικό δεν τίθεται «θέμα παλαιότητας του αστικού λεωφορείου» ενώ συμπλήρωσε πως «το συγκεκριμένο όχημα, συντηρήθηκε στις 29 Ιανουαρίου φέτος». Ο ίδιος σημείωσε ότι ήδη ανεξάρτητος πραγματογνώμονας προχώρησε σε έρευνα εντός του αστικού οχήματος.