2630044
Ελλάδα

Αεροδιακομιδές τρεις ασθενών από τα νησιά με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας

Τρεις ασθενείς, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, μεταφέρθηκαν από νησιά του Αιγαίου σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων

Τρεις ασθενείς μεταφέρθηκαν μέσα σε μία μέρα από νησιά του Αιγαίου σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων με πτητικά μέσα που διέθεσε η Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο της διαρκούς προσφοράς της προς το κοινωνικό σύνολο.

Πιο συγκεκριμένα, και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τρεις ασθενείς, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, μεταφέρθηκαν από νησιά του Αιγαίου σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων και στη σωτηρία τους, σε δύο αποστολές, συνολικής διάρκειας 3.6 ωρών πτήσεως, μετά από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ.

Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) μετέφερε 1 παιδί από τη Σαντορίνη στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος.

Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ) μετέφερε 2 ασθενείς από τη Λέρο και την Κω, στη Ρόδο, όπου με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.