Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
Ελληνοφρένεια (επανάληψη) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
blaxos9
Ελλάδα

Γιάννης Βλάχος για υπόθεση Λιγνάδη: «Σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας πρέπει να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση»

Την υποχρέωση των δικηγόρων να συνδράμουν  εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις, τονίζει ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος του 25χρόνου μηνυτή, στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Βλάχος επισημαίνει επίσης "σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας  έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση, και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα".

 Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι δικηγόροι έχουν υποχρέωση να συνδράμουν στη εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις.

 Αναλυτικά η δήλωση του έχει ως εξής :

 "Η Δικαιοσύνη και οι ευσυνείδητοι λειτουργοί της είναι ταγμένοι να προασπίζονται το Νόμο και τα δικαιώματα όλων των διαδίκων χωρίς διακρίσεις. Από τη πλευρά μας οι συνήγοροι έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στην εύρυθμη λειτουργία της, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις. Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως, όμως, βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε. Σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας  έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση, και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα.