«Μεράκλωσαν» με μπουζούκι οι πεζοναύτες του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ στο λιμάνι της Σούδας. Από τις 20 Μαΐου το θηριώδες Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας στη ναυτική βάση του Μαραθίου και οι Αμερικανοί στρατιώτες έστειλαν τους χαιρετισμούς τους με την δική τους… ελληνική νότα. Μέσα από την επίσημη σελίδα του Facebook του αεροπλανοφόρου έδωσαν το… ελληνικό στίγμα, ανεβάζοντας ένα βίντεο με… διπλοπενιές.

Στο βίντεο καταγράφεται η είσοδος του αεροπλανοφόρου και η παραμονή του στη βάση, ενώ το ηχητικό μπαγκράουντ δεν θα μπορούσε να μην είναι ελληνικό και μάλιστα ο ήχος του μπουζουκιού να κυριαρχεί, παραπέμποντας στην ελληνική φιλοξενία, αλλά και στο… μεράκι που μοιράζονται αυτές τις ημέρες οι αμερικανοί στρατιώτες του αεροπλανοφόρου με τους ντόπιους κατοίκους.

 Σημειώνεται ότι το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο διαθέτει πλήρωμα 5600 ατόμων και έχει την δυνατότητα μεταφοράς 90 μαχητικών αεροσκαφών ελικοπτέρων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. 

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα το USS Dwight D. Eisenhower θα καταπλεύσει στη Σούδα, δηλαδή στο μοναδικό ναύσταθμο της Μεσογείου ο οποίος έχει δυνατότητα φιλοξενίας αεροπλανοφόρου αφού διαθέτει τον προβλήτα Κ-14.

Δείτε το βίντεο με τις... διπλοπενιές των Αμερικανών: