Η επιστράτευση γιατρών ήταν μονόδρομος καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πολεμική. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι καθημερινά 200 συμπολίτες μας χρειάζεται να κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία.  Η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία λόγω του κοροναϊού, όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά διαρκώς αυξάνεται.

Μάχη στα νοσοκομεία

Καθημερινά στο λεκανοπέδιο, πάνω από 200 ασθενείς με κοροναϊό χρειάζονται εισαγωγή. Πλέον, οι νοσηλευόμενοι έχουν ξεπεράσει τους 2.700. Τα χειρότερα έρχονται προειδοποιούν οι ειδικοί, την ώρα που οι εργαζόμενοι στο σύστημα έχουν ξεπεράσει από καιρό τις αντοχές τους.

Λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι

Μόνο στην Αττική, οι διασωληνωμένοι με covid ξεπέρασαν τους 400. 1 στους 4 νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ. Σύμφωνα με την ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών που κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός εντατικής, ορισμένοι εξ’ αυτών περιμένουν για μέρες στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Με βάση τον έκτακτο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, αύριο Τετάρτη, στις εφημερίες του ΕΣΥ για τα Non Covid περιστατικά μπαίνει το 251 ΓΝΑ, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας Covid περιστατικών.

Εφημερία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Απόψε εφημερεύει το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, με την εφημερία να ξεκινά στο νοσοκομείο από τις 14:00 το μεσημέρι. Κάθε 20 λεπτά έφτανε ασθενοφόρο με περιστατικό Covid, με το νοσοκομείο να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό λέει ότι τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή, αφού ασθενείς περιμένουν σε αυτοσχέδιες μονάδες μέχρι να βρεθεί κρεβάτι.

Δείτε το σχετικό βίντεο: