Απαισιόδοξος σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων κοροναϊού εμφανίστηκε ο Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας πως μετά τις 15 Απριλίου τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 2.000, ενώ προειδοποίησε ότι η πίεση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δέκα ημέρες.

«Μετά τις 15 Απριλίου θα δούμε κρούσματα κάτω από 2.000 και προς το 1.500 με 1.200, δήλωσε, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας.

Ο ίδιος, πάντως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», εκτίμησε πως αυτή τη εβδομάδα ενδεχομένως να αρχίσει μια πολύ μικρή πτώση των νέων διαγνώσεων.
«Εάν είχαμε κρούσματα χωρίς νοσηλευόμενους τα πράγματα θα ήταν καλύτερα», τόνισε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τζανάκης, η τωρινή κατάσταση είναι διαφορετική από εκείνη του Δεκεμβρίου, καθώς τότε δεν υπήρχαν τα μεταλλαγμένα στελέχη.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, ο ίδιος εκτίμησε ότι με υγειονομικά πρωτόκολλα θα μπορούσε να ανοίξει σε περιοχές χωρίς επιβαρυμένο φορτίο.
«Το λιανεμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει σε περιοχές χωρίς επιβαρυμένο φορτίο ή συνοικιακά καταστήματα στην Αττική εάν δεν έχει φτάσει σε επίπεδο να βαφτεί κόκκινη ή να βάλουμε αυστηρά θέματα σε σχέση με την παρουσία ανθρώπων ανά τετραγωνικά. Μπορούμε ακόμη να ανοίξουμε τα καφέ ή τα εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις», ανέφερε.