Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τα νοσοκομεία, με τις εισαγωγές ασθενών να είναι συνεχείς και τις κλίνες ΜΕΘ Covid να εξαντλούνται. Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ηλίας Σκοπελίτης, λοιμωξιολόγος κλινικής Covid στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σημείωσε ότι η κατάσταση με τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Μεγάλη η θνητότητα εκτός ΜΕΘ

Αυτήν την στιγμή, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας υπάρχουν 12 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους. «Είναι επικίνδυνο, είναι μεγάλη η θνητότητα εκτός ΜΕΘ. Όσο καθυστερούν υπάρχει πρόβλημα».

Όλες οι κλίνες στο Γενικό Κρατικό, Covid και Non Covid είναι καλυμμένες, με τους γιατρούς να προσπαθούν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς που τρέχουν στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σκοπελίτη, οι εισαγωγές ήταν μειωμένες στην τελευταία εφημερία. «Δεν ξέρω αν είναι παρωδικό και οφείλεται στο άνοιγμα και άλλων νοσοκομείων ή αν θα είναι κάτι που θα συνεχιστεί», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο: