Με τη βεβαίωση του δεύτερου αρνητικού self test προσέρχονται σήμερα στα λύκεια μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν το τεστ χθες το βράδυ ή νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να έχουν μαζί τους σήμερα τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ, ώστε να μπορέσουν να μπουν στα λύκεια της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τo self test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.

Η επιστροφή την περασμένη Δευτέρα 12/4 των μαθητών λυκείου έγινε με μεγάλη προσέλευση και με 613 θετικά κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές.

Τα φαρμακεία διαθέτουν δύο δωρεάν τεστ σε κάθε δικαιούχο: ένα για σήμερα και ένα για τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Την επόμενη εβδομάδα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό των Λυκείων θα παραλάβουν και το τέταρτο τεστ για την Πέμπτη, 22 Απριλίου. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ).

Όσο για το πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και δημοτικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων ακόμα, «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα».