8900
Ελλάδα

Διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται χαιρετισμοί και ευχές από τον Πρόεδρο του Ισραήλ

Η Πρεσβεία του Ισραήλ διοργανώνει σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό την 73ης επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, την Πέμπτη 15 Απριλίου.

Στις εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται χαιρετισμοί και ευχές από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν, τον Πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς και από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα μέλη των Ισραηλιτικών κοινοτήτων της Ελλάδας που περιγράφουν «το Ισραήλ μέσα από τα δικά τους μάτια».

«Ευχαριστούμε τους πολύ δημοφιλείς στο Ισραήλ Έλληνες καλλιτέχνες για τις ευχές τους, οι οποίοι με τα τραγούδια τους μεταφέρουν ένα μήνυμα στο κοινό τους στο Ισραήλ. Η ελληνική μουσική έχει μεγάλη επιρροή στη λαϊκή μουσική του Ισραήλ και αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών», αναφέρει η Πρεσβεία σε ανακοίνωση της.

Τέλος, η Πρεσβεία του Ισραήλ προσφέρει online την ταινία «Μια ισραηλινή ιστορία αγάπης» (An Israeli Love Story), σε σκηνοθεσία Νταν Βόλμαν, η οποία διαδραματίζεται το 1947 και έχει θέμα έναν έρωτα που προσπαθεί να ανθίσει μέσα στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στις παραμονές της γέννησης του Ισραήλ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις εκδηλώσεις στην σελίδα του Facebook της Πρεσβείας στο https://www.facebook.com/IsraelinGreece

«73 χρόνια ανεξαρτησίας από την γέννηση μιας κυρίαρχης χώρας, μιας πατρίδας και τώρα πλέον ενός έθνους startup, μια χώρα στην πρώτη γραμμή της νεωτερικότητας, της προόδου και της καταπολέμησης του Covid 19. Γιορτάστε μαζί μας! Βιώστε το θαύμα!», καταλήγει στην ανάρτηση.