Επόμενο βήμα για την επιστροφή στην… κανονικότητα, το άνοιγμα των σχολείων. Όπως έχει ανακοινωθεί, τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, η επιστροφή σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα γίνει με «προϋπόθεση τον προηγούμενο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο», δηλαδή με self-tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό αλλά και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η παροχή των τεστ σε μαθητές και λοιπούς, θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως συνέβαινε έως τώρα με τα λύκεια.
Τα self-tests θα συνεχίζουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία, με τους γονείς των μαθητών να τα προμηθεύονται μέσω του ΑΜΚΑ, ενώ και με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και η δήλωση στο ηλεκτρονικό σύστημα «self-testing.gov.gr».

Oι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Παράταση σχολικού έτους

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος. Βάσει τη συγκεκριμένης απόφασης το έτος παρατείνεται:

Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Πανελλήνιες εξετάσεις

Οι Πανελλήνιες 2021 θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου, ενώ στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες για τα ΕΠΑΛ.
Αν κάποιος μαθητής νοσήσει, μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πλαίσιο που υπάρχει.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει αποφασίσει τη ματαίωση των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων των Γυμνασίων και των Δημοτικών.