Την έπνιξαν με τα ίδια τους τα χέρια αφού πρώτα είχαν βάλει ένα κομμάτι ύφασμα στο στόμα της για να την κάνουν να σωπάσει, μπροστά στα μάτια της 11μηνης κορούλας της που σπάραζε στο κλάμα.



Σοκάρει η βιαιότητα των δραστών

Έξω από το σπίτι του Μπάμπη και της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης κρατά στοργικά το παιδί τους στα χέρια του. Προσπαθεί να το ηρεμίσει. Το κοριτσάκι είδε τη μητέρα της να δολοφονείται και συνέχιζε να είναι στο ίδιο δωμάτιο μαζί της για τουλάχιστον μία ακόμα ώρα.

Ο φρικαλέος τρόπος που οι αδίστακτοι κακοποιοί δολοφόνησαν την 20χρονη μητέρα είναι αδύνατο να περιγραφεί με λέξεις. Ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα, που διέλυσε μια οικογένεια, δυο νέα παιδιά με το μωρό τους, γεμάτα όνειρα για μια ζωή που τελικά, δολοφόνοι, τους στέρησαν βίαια τα πάντα.

Βήμα – βήμα οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία αλλά και τα λάθη που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη των τριών αδίστακτων δραστών.

Η πρωτοφανής αγριότητα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει σοκάρει το πανελλήνιο αλλά και τους έμπειρους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών. Το ίδιο και τον ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή στην άτυχη 20χρονη.

Στυγνοί δολοφόνοι

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο ένας από τους τρεις δράστες της δολοφονίας έκλεισε το στόμα της κοπέλας με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως αφόρητα και σφίγγοντάς της τα χείλη με την παλάμη των χεριών του. Την ίδια ώρα, με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής έφραξε και τη μύτη της μέχρι που εκείνη ξεψύχησε.

Το πρόσωπο της Κάρολαϊν έφερε αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως απ’ τη δύναμη του δολοφόνου της. Ο 32χρονος σύζυγός της εμφανώς σοκαρισμένος εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν οι δράστες που κατέστρεψαν μέσα σε λίγα λεπτά τη ζωή του.

«Δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε. Να μην τύχει σε κανέναν. Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους και θα τους πιάσουν. Τους παρακαλέσαμε. Τους είπαμε πού θα βρουν τα χρήματα…».

Ψάχνουν παντού στοιχεία

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταλήξει στο πώς οι δράστες έφτασαν στο εσωτερικό του σπιτιού και στη συνέχεια ακινητοποίησαν το ζευγάρι. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αφού οι 3 κουκουλοφόροι δράστες κρέμασαν το σκυλί της οικογένειας στα κάγκελα, μπήκαν στη μεζονέτα από το παράθυρο στο υπόγειο της οικίας και από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης για το ζευγάρι.

«Κλειδί» οι εκφράσεις κι ο σωματότυπος

Ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων που είδε τους αδίστακτους κακοποιούς να απειλούν να σκοτώσουν τη μόλις 11 μηνών κόρη του δίνει από χθες όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί για τους δράστες. «Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου».

Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις του, οι τρεις δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ήταν μεσαίου αναστήματος και οι σωματότυποί τους ήταν κανονικοί. Οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να τις κοιτάξει για πολλή ώρα μήπως καταφέρει να αναγνωρίσει κάποιων.


«Έκαναν λάθη»


Έμπειροι αξιωματικοί επαναλαμβάνουν από την πρώτη στιγμή ότι η μανία που επέδειξαν οι κακοποιοί και η απληστία τους, τους παγίδευσε στο να κάνουν μοιραία λάθη. Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου συζύγου, οι τρεις κουκουλοφόροι παρέμειναν μία ώρα στο σπίτι, εκβιάζοντάς τον να τους πει πού είχε κρυμμένα και άλλα χρήματα και κοσμήματα, παρότι εκείνος από την πρώτη στιγμή, δίχως να φέρει αντίσταση, τους είχε αποκαλύψει το κουτί με τις 10.000 ευρώ.

Η 20χρονη Κάρολαϊν πάλεψε μαζί τους. Το μητρικό της ένστικτο δεν της επέτρεπε να αντικρίζει κανέναν να απειλεί μ’ ένα όπλο στο κρόταφο το μωρό της. Ήταν αδύνατο να μην κάνει κάτι για να γλιτώσει το παιδί της απ’ τα χέρια τους. Και τα δύο αυτά στοιχεία κάνουν τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η πιθανότητα οι δολοφόνοι να έχουν αφήσει αρκετό γενετικό υλικό τόσο στα αντικείμενα του σπιτιού όσο και στα ρούχα του ζευγαριού, είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος κατέθεσε ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί, παρότι καθόλη τη διάρκεια που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μίλαγαν σπαστά ελληνικά, την ώρα που έφευγαν, τους άκουσε να μιλούν μεταξύ τους στη μητρική τους γλώσσα. Γλώσσα, την οποία έχει ήδη κληθεί να αναγνωρίσει με τη βοήθεια των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί, φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η φιγούρα του 4ου συνεργού, του ανθρώπου ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της αδιανόητης ληστείας μετά φόνου, ήταν ο τσιλιαδόρος εκτός σπιτιού.

Η ώρα ήταν 5 και μισή τα ξημερώματα και η κάμερα έχει «πιάσει» τον άνδρα να βρίσκεται έξω από το σπίτι και ελέγχει. Το υλικό αυτό ήδη ελέγχεται εξονυχιστικά για την παραμικρή λεπτομέρεια, με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας που έχει στην διάθεσή της η ελληνική αστυνομία. Για την υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες. Η πρώτη και βασική από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και η δεύτερη από το Τμήμα Διαρρηκτών, γιατί εκτιμάται ότι οι δράστες δεν είναι πρωτάρηδες.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται άλλες παρόμοιες υποθέσεις και οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τους φακέλους τους προκειμένου να βρουν άλλες τέτοιου είδους ληστείες σε σπίτια, με κοινά χαρακτηριστικά, δηλαδή οι δράστες να είναι τρεις, να κρατούν τα συγκεκριμένα όπλα και να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με full face, ενώ ερευνούν τον κατάλογο των κακοποιών που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα.

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών βρέθηκε από το πρωί ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να τις κοιτάξει για πολλή ώρα, μήπως κάποιος είτε από τη σωματοδομή του είτε από κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του θυμίσει έναν από τους τρεις ληστές και δολοφόνους της γυναίκας του.

Πρόκειται για εικόνες από σεσημασμένους για παρόμοια αδικήματα, από κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν ή έλαβαν πρόσφατα άδεια από σωφρονιστικά ιδρύματα.

Το προφίλ των δραστών


Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών ήδη έχουν «χτίσει» το προφίλ των δραστών, απαραίτητο «όπλο» στα χέρια της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους. Θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για σεσημασμένους ληστές, μέλη εγκληματικής ομάδας, που έχουν ξαναμπεί σε σπίτια και έχουν ξανακάνει ληστείες με τους ιδιοκτήτες μέσα σε αυτά.

Αρκετές μάλιστα, είναι οι φορές που η μεθοδολογία που ακολουθούν όταν εισβάλουν στα σπίτια είναι η ίδια και σε αρκετές περιπτώσεις, έχει προδώσει την ταυτότητά τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ληστές ήταν τέσσερις. Τρεις εισβολείς και ένας τσιλιαδόρος.

Μπήκαν από το παράθυρο στο ημιυπόγειο, αφαιρώντας με κάποιο εύχρηστο εργαλείο τους πίρους. Ο 32χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι οι δύο από τους τρεις κρατούσαν όπλο, ενώ ο τρίτος, ο πιο κοντός και μικρόσωμος που σκότωσε και τη γυναίκα του, είχε στα χέρια του κάτι που έμοιαζε σαν κατσαβίδι.

Οι κακοποιοί είχαν μαζί τους σκοινί, με το οποίο κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας τον σκύλο της οικογένειας αλλά και μονωτική ταινία με την οποία έδεσαν χειροπόδαρα και έκλεισαν τα μάτια του 32χρονου. Είχαν έρθει προετοιμασμένοι να αφοπλίσουν όποιον επιχειρούσε να τους σταματήσει.

Έτσι, οι αστυνομικοί τώρα αναζητούν τη «σφραγίδα» στον τρόπο δράσης των συγκεκριμένων κακοποιών στα Γλυκά Νερά με παλαιότερες υποθέσεις, μέσω εξιδεικευμένων συστημάτων που έχουν στη διάθεσή τους.

Ολόσωμες φωτογραφίες σεσημασμένων έχουν ήδη δείξει στον 32χρονο σύζυγο, μήπως και καταφέρει και αναγνωρίσει κάποιον από τον σωματότυπό του.


Συγκλονίζει ο αστυνομικός που αγκάλιασε πρώτος το βρέφος της 20χρονης Κάρολαϊν – Ζήτημα τιμής η σύλληψη των δραστών

Μια από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες της φρικτής ιστορίας των Γλυκών Νερών, είναι η φωτογραφία του αστυνομικού που είναι ο πρώτος άνθρωπος που κρατά στην αγκαλιά του το 11 μηνών κοριτσάκι, λίγη ώρα μετά την άγρια δολοφονία της μητέρας της.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που πήρε αγκαλιά το 11 μηνών κοριτσάκι μετά τη δολοφονία της μητέρας του. Ο αστυνομικός κρατά το μωρό της 20χρονης Κάρολαϊν σφιχτά και στοργικά στην αγκαλιά του για να νιώσει ασφάλεια. Είναι και εκείνος πατέρας μιας κόρης. Λίγες ώρες νωρίτερα το μωράκι είχε ζήσει τη βαρβαρότητα των δραστών, που δίπλα στην κούνια του, του στερούσαν την πιο ζεστή αγκαλιά της μάνας του.

Ο αστυνομικός συντετριμμένος παρέδωσε το μωρό στην αγκαλιά της γιαγιάς του. Τη φωτογραφία που κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου ανέβασε στο Facebook ο Γιώργος Καλλιακμάνης αστυνομικός και πατέρας επίσης μιας κόρης. Κάτω από την ανάρτηση έγραψε για τον συνάδελφό του. «Χρήστο νιώθω περήφανος που υπηρετώ με ανθρώπους όπως εσύ την ελληνική αστυνομία… Όταν είδα την φωτογραφία ήμουν σίγουρος ότι είσαι, πέρα από καλός άνθρωπος και Πατέρας».

Άνοιξε η συζήτηση των ποινών

Το πρωτοφανές για την αγριότητα έγκλημα συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Οι αστυνομικοί έχουν δώσει πλέον όρκο τιμής να συλλάβουν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι δράστες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Πραγματική έκτιση ποινής, με αύξηση του ορίου παραμονής στις φυλακές από τα 2/5 που ισχύει στα 3/5 ή και τα 4/5, έφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ο υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών δήλωσε:

«Η πρόθεση της επιτροπής είναι να προτείνει μαζί με το σύνολο των αλλαγών από τα 2/5 στα 4/5». Η δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν και η εικόνα του μωρού που έχασε τη μητέρα του σόκαρε την κοινωνία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αδίστακτοι ληστές σημάδευαν με το όπλο τους το μωρό απειλώντας το ζευγάρι να τους υποδείξει που ήταν κρυμμένα τα χρήματα.



Θα «μιλήσουν» τα εγκληματολογικά


Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας είναι ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν να μπει στην κορυφή της λίστας των ερευνών.

Μάλιστα, ζητήθηκε από τους αξιωματικούς του τμήματος να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα κυρίως με την ανάλυση του γενετικού υλικού που συγκεντρώθηκε από το σπίτι του ζευγαριού, καθώς «ποντάρουν» πολύ στην τυχόν ταυτοποίηση με κακοποιούς που είναι ήδη περασμένοι στο «σύστημα». Θεωρούν ότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι το «κλειδί» που θα οδηγήσει τους δολοφόνους της 20χρονης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε ότι αναμένεται να προτείνει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Νέου Ποινικού Κώδικα, την επιβολή υποχρέωσης έκτισης τουλάχιστον των τεσσάρων πέμπτων της επιβληθείσας ποινής -από τα 2/5 που ισχύουν σήμερα- για ειδεχθή εγκλήματα όπως η άγρια δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν.

         
Σπαρακτικό το αντίο συγγενών και φίλων του ζεύγους


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Αλόνησσο μετά την τραγική είδηση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν. Η νεαρή ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο νησί και συμμετείχε σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Δάσκαλοι και συμμαθητές της Καρολάιν μιλούν για μια μια αριστούχος μαθήτρια και μια εξαιρετικά ταλαντούχα κοπέλα.

Η Καρολάιν γνωρίστηκε στην Αλόννησο με τον σύζυγό της σε ηλικία μόλις 16 ετών. «Ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Ζούσαν ο ένας για τον άλλο» αναφέρουν οι δάσκαλοι της.

Η Καρολάιν μετακομίζει στην Αθήνα αλλά ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες από το αγαπημένο της νησί. Πάντα χαμογελαστή σε διακοπές αλλά και απλές στιγμές της καθημερινότητας.Βλέπαμε την αγάπη και τον ερωτά του και πόσο πρόσεχε και κοιτούσε ο ένας τον άλλο.

Η γέννηση του παιδιού τους ολοκλήρωσε την ευτυχία τους. Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Τα βασανιστικά ερωτήματα παραμένουν. Ποιοι και γιατί την σκότωσαν. «Δεν πιστεύουμε ότι χάθηκε αυτό το πλάσμα. Είχαν τα πάντα και δεν έχουν τίποτα μέσα σε λίγες στιγμές» ανέφερε η δασκάλα της 2οχρονης.

Από την Αλόννησο μίλησε στο ΜEGA η Δέσποινα Χριστοφή, καθηγήτρια της Καρολάιν. Την είχα όλα αυτά τα χρόνια πρώτη μαθήτρια. Πέρασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με άριστα. Και μέσα σε όλα αυτά κατάφερε να φτιάξει μια ονειρεμένη οικογένεια. Θεωρούσαμε όλοι ότι η ζωή της ήταν ένα παραμύθι. Ήταν σαν πριγκίπισσα και ο άνδρας της ο πρίγκιπάς της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο άδοξα τελείωσε το παραμύθι για ένα παιδί που διψούσε για ζωή. Ήθελε να ζήσει τα πάντα. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.

                         

                                               

Πρωτοσέλιδο στα βρετανικά ΜΜΕ η είδηση


Τον γύρο των διεθνών μέσων κάνει η είδηση της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά. Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως δημοσιεύονται τόσο στα βρετανικά όσο και στα αμερικανικά Μέσα.

Αρκετά δημοσιεύματα φιλοξενεί η βρετανική Mirror με ένα από αυτά να έχει σαν κεντρική φωτογραφία μια από τις χαρούμενες φωτογραφίες της άτυχης 20χρονης και γράφει: «Η πρώτη φωτογραφία της μητέρας που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε μπροστά στο μωρό της στην Ελλάδα».

Δεύτερο θέμα στην αρχική σελίδα της Daily Mail είναι το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. «O σύζυγος της Βρετανίδας που δολοφονήθηκε σε ληστεία στην Ελλάδα υποστηρίζει ότι ‘ικέτευε τους ληστές να μην τους κάνουν κακό’ και να σταματήσουν τα βασανιστήρια ενώ απείλησαν την κόρη τους με το όπλο».

Ακόμα πιο συγκινητική είναι το άρθρο που δημοσιεύεται στη Sun που φιλοξενεί ένα από τα τελευταία βίντεο της νεαρής με το μωρό της. «Το συγκλονιστικό τελευταίο βίντεο της Βρετανίδας μητέρας με το μωρό της εβδομάδες πριν βασανιστεί μέχρι θανάτου από διαρρήκτες μπροστά στο μωρό της».

Σε άλλο ρεπορτάζ φιλοξενεί τις δηλώσεις του συζύγου της άτυχης κοπέλας. Αναλυτικά περιγράφει όσα έγιναν στο σπίτι στα Γλυκά νερά και η Telegraph στον ιστότοπό της. «Νεαρή Βρετανίδα μητέρα δολοφονήθηκε άγρια μπροστά στην μικρή της κόρη».

Δημοσιεύσεις και στα αμερικανικά Μέσα

Το στυγερό έγκλημα δεν άφησε ασυγκίνητα ούτε τα αμερικανικά Μέσα που φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για το πως έχασε τη ζωή της η Κάρολαϊν. «Μητέρα δολοφονήθηκε από διαρρήκτες δίπλα στο μωρό της. Έδεσαν τον σύζυγό της και σκότωσαν τον σκύλο», γράφει η NEW YORK POST.

Το άρθρο μάλιστα συνοδεύεται και από βίντεο με τις ευτυχισμένες στιγμές της οικογένειας.«Μητέρα δολοφονήθηκε δίπλα στο μωρό της από διαρρήκτες που έδεσαν τον σύζυγό της και σκότωσαν τον σκύλο», λέει το FOX NEWS.

Τα δημοσιεύματα μάλιστα ανανεώνονται συνεχώς καθώς συμπληρώνουν κάθε λεπτομέρεια που δίνεται από της ελληνικές Αρχές.

Η αστυνομία εξετάζει λίστα με πάνω από 300 ποινικούς για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά


Για το ειδεχθή έγκλημα στα Γλυκά Νερά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA o αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρούπολος.
Σύμφωνα με τον ίδιο η αστυνομία εκμεταλλευόμενη και την μαρτυρία του συζύγου του θύματος -ανέφερε ότι τον είχαν δέσει και του είχαν βάλει μονωτική ταινία στο στόμα- συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ενδεικτικός είναι ο τρόπος που έπνιξαν την κοπέλα – πιθανόν με τα ρούχα της – για αυτό και βρέθηκε ημίγυμνη στο κρεβάτι, πεσμένη μπρούμυτα. Ο 32χρονος έχασε τις αισθήσεις του λόγω της πίεσης που αισθανόταν στην πρώτη φάση της επίθεσης των δραστών. Η αστυνομία εξετάζει παλαιότερες επιθέσεις ακόμα και σε βάθος οκταετίας με παρόμοιο τρόπο. Εξετάζεται μια λίστα με 300 ποινικούς που συμμετείχαν σε συμμορίες με καλάσνικοφ, κακοποιήσεις κι έχουν αποφυλακιστεί την τελευταία τριετία.

Ερευνά επιδρομές που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο Γέραμα, στο Παλαιό Φάληρο, στην Αγία Παρασκευή και άλλες περιοχές της Αττικής. Κανείς δεν μπορεί να πει αν οι κινήσεις αυτές θα αποδώσουν σύντομα καρπούς.

Βρέθηκε ένα αποτύπωμα στον χώρο που όμως ανήκει σε έναν εργάτη που είχε κάνει εργασίες στο σπίτι. Ένα ακόμα ζητούμενο είναι γιατί επέμειναν σε αυτό το σπίτι. Εξακολουθεί να ερευνά η αστυνομία τους εργάτες. Επιπλέον, εξετάζονται παρόμοιες ενέργειες σε βάθος μέχρι και οκταετίας.

Οι δράστες έδεσαν το σκυλί κρεμασμένο από την κουπαστή. Μπορεί οι ίδιοι να το κρέμασαν ή μόνο του να έκανε μια κίνηση όντας δεμένο και να πήδηξε στο κενό. Από την ΕΛ.ΑΣ ερευνήθηκε και το ενδεχόμενο να σχετίζεται η επίθεση με μια διάρρηξη στο Χαλάνδρι τον Δεκέμβριο του 2020 που φέρθηκαν βίαια στην κόρη ενός ζευγαριού. Ωστόσο η υπόθεση έχει σημαντικές διαφορές.

Κατερινόπουλος: «Εκτίμησή μου ότι υπάρχει κι Έλληνας στους δράστες»


Στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS και τον μίλησε ο κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος, Ταξίαρχος εν αποστρατεία ΕΛ.ΑΣ, Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας.

«Εμπιστεύομαι και πιστεύω τους συναδέλφους που δουλεύουν στο ανθρωποκτονιών παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο βωμό της επικοινωνιακής τακτικής του Υπ. Προστασίας Πολίτη. Να αφήσουν τους πολίτες να δουλέψουν, να μην διαχωρίζουν τους αξιωματικούς», τόνισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη σύλληψη των δραστών.

«Που είναι η πρόληψη; Δεν θα μιλήσω για σωφρονιστικό σύστημα, εκεί κάνουν μεταπτυχιακό όλοι», τόνισε. «Στις ελληνικές φυλακές δεν υπάρχει σωφρονισμός. Πρέπει η αστυνομία να ασχοληθεί με την πρόληψη. Να υπάρχει αστυνομία. Με αυτές τις ομάδες, παραομάδες…», πρόσθεσε.

Για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έκανε λόγο για σκληρούς κακοποιούς. «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι έχουν περάσει από τις ελληνικές φυλακές. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν τα στοιχεία για να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

«Στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εγκλημάτων και Έλληνας. Αυτό έχει δείξει το παρελθόν. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε Έλληνας. Δεν μου λέει κάτι η γλώσσα, τα σπαστά ελληνικά. Η ψυχική κατάσταση του συζύγου είναι τέτοια που δεν μπορεί να θυμηθεί τα πάντα. Εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχουν κι Έλληνες στην παρέα. Προηγήθηκε πολυήμερη παρακολουθήηση και μπορεί να είχαν πληροφορίες για τον στόχο», πρόσθεσε.