«Βούλιαξαν» από κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι παραλίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Καφέ και εξορμήσεις σε παραλίες, ψώνια στα μαγαζιά, αλλά και βόλτες σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, περιλάμβανε η πρώτη Κυριακή «ελευθερίας» μετά τη χαλάρωση των μέτρων για πολλούς πολίτες της χώρας.

Αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας έσπευσαν στο Πόρτο Ράφτη, την Ανάβυσσο και άλλες κοντινές παραλίες, για να απολαύσουν τον καφέ τους σε μια καφετέρια και να κάνουν μια βουτιά.
παραλια

δεμμλσδκμδφσκμ

Και οι Θεσσαλονικείς, όμως, δεν αποθαρρύνθηκαν από τον συννεφιασμένο καιρό και γέμισαν τις κοντινές παραλίες. Οι περισσότεροι απόλαυσαν τον καφέ τους σε κάποια καφετέρια, υπήρχαν όμως και οι τολμηροί που δεν δίστασαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά.

Βόλτα και ψώνια - Oυρές στην Εθνική Πινακοθήκη


Προσφορές και εκπτώσεις προκειμένου να προσεγγίσουν περισσότερο κόσμο κάνουν οι καταστηματάρχες, ελπίζοντας να αυξήσουν τον τζίρο στα μαγαζιά τους, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 21.00.

Πολλοί ήταν αυτοί που συνδύασαν ψώνια και βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι από τις 7 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα του λιανεμπορίου, τα πολυκαταστήματα, τα εκπτωτικά χωριά, τα shops in shop, και τα κομμωτήρια.
pinakothiki_1

Με διευρυμένο ωράριο μέχρι και τις 22:30 θα λειτουργήσουν καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, βενζινάδικα, καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά και την Κυριακή 23 Μαΐου.
5303598

5303624

Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι


Περισσότερα από 60.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών το τελευταίο 24ωρο

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε 60.467 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, το τελευταίο 24ωρο (από τις 06:00 του Σαββάτου 15 Μαϊου έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί). Ειδικότερα, από την Ελευσίνα, πέρασαν 33.600 οχήματα και από τις Αφίδνες 26.867.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο, εισήλθαν από τα συγκεκριμένα σημεία των δύο εθνικών οδών, συνολικά 37.254 οχήματα. Τα 19.100 από τα διόδια Ελευσίνας και τα 18.154 από των Αφιδνών.
Το προηγούμενο 24ωρο, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα (από τις 06:00 της Παρασκευής 14 Μαΐου έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 15 Μάϊου), εξήλθαν συνολικά 65.385 οχήματα, τα 33.998 από την Ελευσίνα και τα 31.387 από τις Αφίδνες. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο 24ωρο, εισήλθαν, από τα ίδια σημεία, 39.770 οχήματα, τα 18.120 από Ελευσίνα και τα 21.650 από Αφίδνες.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας διεξάγεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι για τις ακτοπλοϊκές ή αεροπορικές μετακινήσεις προς τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είναι υποχρεωτική η προσκόμιση:
  •       είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,
  •       είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών,
  •       είτε rapid test 24 ωρών,
  •       είτε self-test 24 ωρών,
  •       είτε βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από 2 έως 9 μήνες μετά τη νόσηση.