Σημαντική ήταν (και εξακολουθεί βεβαίως να είναι καθώς η μάχη με την πύρινη κόλαση θα συνεχιστεί και το βράδυ με χερσαία τμήματα) η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη σημερινή προσπάθεια κατασβέσεως της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην Κορινθία, συμφώνως με στρατιωτικές πηγές του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του ΓΕΕΘΑ.

Τα στοιχεία αυτά είχαν ανακοινωθεί και από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και είναι τα εξής:

  • Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ).
  • Τέσσερα μονοκινητήρια πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL M-18 Dromader της 359 ΜΑΕΔΥ.
  • Δύο ελικόπτερα CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) με έναν εξωτερικό κάδο μεταφοράς νερού έκαστο.
  • Ετοιμότητα αμέσου επεμβάσεως του πεζοπόρου τμήματος 42 στελεχών των ΕΔ, στο πλαίσιο υλοποιήσεως του σχεδίου «Δευκαλίων».
  • Δύο εκσκαφείς του Μηχανικού με το προσωπικό τους.




Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά της Κορινθίας ενδεχομένως και σε σχέση με τον αέρα, να επηρέαζαν την επιχειρησιακή λειτουργία των αεροπυροσβεστικών αεροσκαφών CL-215 από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μεταστάθμευση των αεροσκαφών αυτών στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα, από όπου επιχειρούσαν χωρίς τέτοια προβλήματα.

Επίσης να επισημανθεί ότι η προαναφερθείσα συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και όποια επιπλέον χρειαστεί στη διάρκεια της νύχτας, αυτή τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της Πολιτικής Προστασίας και του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.