Εντατικοποιούνται από σήμερα οι έλεγχοι στην αγορά και την εστίαση  λόγω της πλημμελούς εφαρμογής των υγειονομικών  περιορισμών. Όπως προέκυψε από στοιχεία που εξετάζει η επιτροπή των ειδικών, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη χαλάρωση στη χρήση μάσκας και στην τήρηση των αποστάσεων ενώ στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι υπεύθυνοι σε εστιατόρια και καφετέριες έχουν περιορίσει  τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων με αποτέλεσμα να προκαλούνται επικίνδυνοι συνωστισμοί. 

Σύμφωνα  με πληροφορίες του parapolitika.gr, οι επιστήμονες  εκ νέου  χθες κώδωνα κινδύνου χαρακτηρίζοντας ως «πολύ πιθανή» μια ενδεχόμενη  έξαρση της  πανδημίας αυτές τις ημέρες  λόγω  και του παράλληλου ανοίγματος πολλών δραστηριοτήτων  μετά  από σχεδόν έξι μήνες καραντίνας. 

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για τη μη τήρηση μάσκας είναι  300 ευρώ ενώ για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που παραβιάζουν τους κανόνες οι ανάλογες κυρώσεις ξεκινούν από  500 ευρώ και φτάνουν σε πολλαπλάσιο ποσό  παράλληλα με την επιβολή  «λουκέτου».