Τα όσα εκμυστηρευόταν στην ψυχολόγο της η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς, η νεαρή μητέρα που πριν από 11 ημέρες έχασε μαρτυρικά τη ζωή της, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, ίσως φωτίσουν σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης, η εξιχνίαση της οποίας αποδεικνύεται πολύ πιο σύνθετη απ’ όσο αρχικά φαινόταν.

Κι αυτό γιατί τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέχρι στιγμής, δεν φαίνονται ικανά να «δείξουν» τους δολοφόνους της 20χρονης. Πάντως, η αποκάλυψη ότι η νεαρή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά παρακολουθούνταν από ψυχολόγο δημιουργεί νέα ερωτήματα στην ήδη περίπλοκη υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Η γυναίκα έχει ήδη δώσει αναλυτική κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους θέματα απασχολούσαν τη νεαρή μητέρα ώστε να ζητήσει ψυχολογική στήριξη ή ποια πρόσωπα, ενδεχομένως, από το περιβάλλον της βάρυναν την ψυχολογική της κατάσταση.

Ποιους αναζητούν οι αναλυτές των Ανθρωποκτονιών 

Επίσης, είναι πιθανό η άτυχη 20χρονη να είχε αναφέρει στη γιατρό της πρόσωπα και πράγματα από άλλες περιστάσεις της ζωής της, όπως η αγορά του οικοπέδου στο Ντράφι, όπου μαζί με το σύζυγό της θα έχτιζαν το σπίτι των ονείρων τους, αλλά και την εκπλήρωση της δικής της επιθυμίας να φτιάξει εκεί ένα καταφύγιο για γάτες, τις οποίες λάτρευε. Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών αναζητούν ποιοι γνώριζαν για τα χρήματα του οικοπέδου και ερευνούν στιγμές από την καθημερινή ζωή της οικογένειας. Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα κατάθεση του 32χρονου συζύγου της, πιλότου ελικοπτέρων Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος, έχοντας ξεπεράσει το αρχικό ισχυρότατο σοκ, πιθανότατα να είναι σε θέση να ανακαλέσει στη μνήμη του λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της φονικής ληστείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο εισέβαλαν οι κουκουλοφόροι στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, αλλά και κατά την έξοδό τους από το σπίτι, καθώς το υλικό από τις κάμερες δεν προσέφερε το παραμικρό στοιχείο. Ταυτόχρονα, αναζητούν απαντήσεις για το πότε ο τραγικός σύζυγος έχασε τις αισθήσεις του, αλλά και τον ακριβή χρόνο θανάτου της Καρολάιν.

Σύμφωνα με το Mega, ένα από τα νέα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πώς μπόρεσε ο 32χρονος να συνέλθει χωρίς την παροχή οξυγόνου από την υποξία που, όπως φαίνεται, του προκάλεσε το «ασφυκτικό δέσιμο» με σκοινί και μονωτική ταινία. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση π.χ. του αεροσκάφους της κυπριακής εταιρείας Helios που κατέπεσε το 2005 στο Γραμματικό (λόγω κακής τοποθέτησης σχετικού διακόπτη), το πλήρωμα και οι επιβάτες δεν συνήλθαν ποτέ, ενώ και ο φροντιστής Προδρόμου, που επιχείρησε να πιλοτάρει το σκάφος χρησιμοποιώντας φιάλη οξυγόνου, δεν μπορούσε να κινηθεί με ευχέρεια και να αποκτήσει πλήρως τις αισθήσεις του. Βεβαίως, στην περίπτωση της αεροπορικής τραγωδίας η έλλειψη οξυγόνου ήταν παντελής.

Ο ίδιος πάντως με δήλωσή του στο Mega επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ελληνική Αστυνομία γρήγορα θα εξιχνιάσει τη δολοφονία της γυναίκας του, ενώ για άλλη μια φορά έδειξε την εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς που, όπως είπε, εξετάζουν την υπόθεση χωρίς να αφήνουν το παραμικρό στοιχείο χωρίς ενδελεχή έρευνα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time