Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 51 ετών μητέρα που πέρασε 3 δραματικά 24ωρα μέσα σε χαράδρα μαζί με την κόρη της. Επί τρεις ολόκληρες μέρες, μάνα και κόρη, περίμεναν τραυματισμένες για βοήθεια σε χαράδρα της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας στην Πιερία. Εντοπίστηκαν εξουθενωμένες, σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητό τους.

Αγώνας για να κρατηθούν στη ζωή

Οι δύο γυναίκες είχαν προορισμό το χωριό Πυθιός στην Κατερίνη. Το αυτοκίνητό τους εξετράπη για άγνωστους ακόμα λόγους, σε επικίνδυνο και γεμάτο στροφές τμήμα του δρόμου και κατέληξαν στην χαράδρα. Μητέρα και κόρη αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή 23 Μαΐου. Όπως λένε συγγενείς τους, η μητέρα ίσως να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ενδεχομένως από κάποια απότομη κίνηση της κόρης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Σωτήριο τηλεφώνημα

Λίγο πριν οι δύο γυναίκες χαθούν από τα τραύματα και την κακουχία, ένα τηλεφώνημα που κατάφερε τελικά και έκανε η μητέρα στην αστυνομία, αποδείχθηκε σωτήριο. Με οδηγό το στίγμα από το κινητό της τηλέφωνο, οι διασώστες κατάφεραν και τις εντόπισαν. Η μητέρα βρέθηκε σε βάθος 100 μέτρων και η 36χρονη κόρη της 300 μέτρα πιο κάτω. Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες και οχήματα της πυροσβεστικής ενώ υπήρξε και η συνδρομή ορειβατικής ομάδας της ΕΜΑΚ, με ειδικό εξοπλισμό.