Η αεροπορική εταιρία Lufthansa διαπίστωσε σταδιακή αύξηση των κρατήσεων, ειδικά για μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και μάλιστα σήμερα ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα θα επαναφέρει σε λειτουργία 50 επιπλέον αεροσκάφη.

Το μέλος του ΔΣ της εταιρίας, Χάρι Χομάιστερ, τόνισε ότι για κάποιους προορισμούς η ζήτηση έχει ξεπεράσει ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα. Μεταξύ άλλων, είπε: «Εδώ και οκτώ εβδομάδες αυξάνονται σταθερά οι κρατήσεις εισιτηρίων. Η περασμένη εβδομάδα ήταν η πιο δυναμική από τον Απρίλιο του 2020, ενώ για πτήσεις εντός Ιουλίου και Αυγούστου η ζήτηση είναι έως και δέκα φορές υψηλότερη σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από τέσσερις εβδομάδες».

Ενδεικτική της αισιοδοξίας του κλάδου για την επικείμενη αύξηση των μετακινήσεων είναι και η επαναλειτουργία από σήμερα του Τερματικού Σταθμού 2 στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, από όπου ξεκινούν τις πτήσεις τους 48 αεροπορικές εταιρίες.

Περιζήτητη η Μεσόγειος

Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες που μίλησαν σε κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά διακοπές στη Μεσόγειο, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ζήτηση για μακρινούς προορισμούς.

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος (DRV), στην κορυφή των κρατήσεων βρίσκονται η Ισπανία και η Ελλάδα, ενώ ακολουθεί η Τουρκία.