Εξώδικο στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο για τις δηλώσεις του σχετικά με τη νοσηλεία του και τις εξετάσεις που έκανε στο Δρομοκαΐτειο έστειλε μέσα από τις φυλακές ο Μένιος Φουρθιώτης. Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής, ο οποίος παραμένει στον Κορυδαλλό εδώ και περίπου έναν μήνα, είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο, ωστόσο δεν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του. Σχολιάζοντας την είδηση, ο κ. Γιαννάκος είχε εκφράσει την ευχαρίστησή του για το ότι αποφασίστηκε να μη γίνει εισαγωγή του, αναφέροντας πως «συνήθως οι διάσημοι ζητούν αρκετά προνόμια που δεν θα έπρεπε να έχουν».

«Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι παραθεριστικός χώρος για το κάθε ψώνιο» είχε σημειώσει ακόμη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του παρουσιαστή, ο οποίος τον είχε καταγγείλει για «παραβίαση του απορρήτου» και είχε δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με τη μεταφορά του.

«Κάποιοι από τους επώνυμους, εκμεταλλευόμενοι την ψυχική τους κατάσταση, ζητάνε εισαγωγή σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, συχνά ανατρέποντας όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών με τα προνόμια που ζητούν είτε οι ίδιοι είτε μέσω των δικηγόρων τους. Έχουμε πολύ τραυματική εμπειρία με την κυρία Βίκυ Σταμάτη, για την υπόθεση της οποίας όσο νοσηλευόταν στο Δρομοκαΐτειο, γιατροί και εργαζόμενοι έχουμε οδηγηθεί στα δικαστήρια. Η κυρία Σταμάτη επί ένα χρόνο είχε κάνει άνω-κάτω το νοσοκομείο, με τους δικηγόρους της να ζητούν συνεχώς εξτρά προνόμια και κάποια στιγμή δραπέτευσε κιόλας. Ευτυχώς δηλαδή που δεν εισήχθη ο κ. Φουρθιώτης», είχε πει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο παρουσιαστής μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ όπου μεταξύ άλλων τον κατηγορεί με το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης, για παράβαση καθήκοντος και ότι έχει παραβεί το νόμο περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. «Ανεξαρτήτως της ποινικά κολάσιμης, βάναυσης και απαράδεκτης παραβίασης των προσωπικών μου δεδομένων η οποία έχει τελεστεί, δια των ως άνω δημοσιευμάτων, επιχειρείται η διαπόμπευσή μου» σημειώνεται, ειδικότερα, στο εξώδικο και ο παρουσιαστής τον καλεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

«Σας καλώ εντός προθεσμίας δέκα ημερών (...) να προβείτε σε ολοσχερή αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής μου, ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από το πρόσωπό μου και δημοσιεύοντας, ταυτόχρονα, τα αληθή και πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα ολόκληρο το κείμενο της παρούσας εξώδικης δήλωσής μου» αναφέρεται ειδικότερα και συμπληρώνει: «Σας καλώ, επίσης, όπως απέχετε στο εξής να αναφέρεστε στο πρόσωπό μου και δη σε θέματα που άπτονται της υγείας μου. Σε διαφορετική περίπτωση σας καθιστώ γνωστό ότι θα προσφύγω άμεσα στην αστική και ποινική διαδικασία».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time