Βοθρος
Ελλάδα

Θρήνος στα Νέα Μάλγαρα: Πώς «έχασαν» οι παππούδες το 18 μηνών αγοράκι (Εικόνες)

Η αστυνομία συλλέγει προανακριτικό υλικό με εντολή εισαγγελέως

Τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες ένα αγοράκι μόλις 18 μηνών διέφυγε της προσοχής των παππούδων του και έπεσε σε βόθρο στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης ερευνά η αστυνομία ενώ την ίδια στιγμή η εισαγγελέας έχει δώσει εντολή ώστε να συλλεχθεί όλο το προανακριτικό υλικό.

Ήταν περίπου 1 το μεσημέρι, όταν η μητέρα του μικρού αγοριού κάλεσε την αστυνομία, δηλώνοντας ότι το παιδί της είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των γονιών της, όπου το είχε αφήσει. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή. Καθώς δεν υπήρχαν μαρτυρίες που να είδαν το αγοράκι και δεν απέδωσαν καρπούς οι αναζητήσεις στην γύρω περιοχή, οι έρευνες στράφηκαν σε βόθρο που βρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού.

Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα με τον πιο τραγικό τρόπο. Με τη συνδρομή πυροσβεστών και τη βοήθεια ειδικού στις αποφράξεις αποχετεύσεων ανασύρθηκε νεκρό το αγοράκι μέσα από τον βόθρο. Από τα στοιχεία της έρευνας φαίνεται να προκύπτει ότι είχε διαφύγει της προσοχής των παππούδων του με συνέπεια να ακολουθήσει η τραγική κατάληξη.

Νεα_Μαλγαρα__11


Ίχνη αίματος γύρω από το φρεάτιο

Σύμφωνα με το Star, η γιαγιά του μικρού Γιωργάκη βρισκόταν στον επάνω όροφο και ο παππούς έμεινε στον κάτω όροφο για να προσέχει το παιδί. Σχεδόν μία ώρα μετά, η μητέρα επέστρεψε για να πάρει το παιδί της όμως αυτό είχε χαθεί.

Το αναζήτησαν στον κήπο, όμως δεν το βρήκαν πουθενά. Τότε κάλεσαν την αστυνομία, η οποία εντόπισε ίχνη αίματος γύρω από το φρεάτιο του βόθρου που βρίσκεται πίσω από το σπίτι. Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστική και βυτιοφόρο και αφού έγινε άντληση των λυμάτων, εντοπίστηκε η σορός του παιδιού.

Νεα_Μαλγαρα__2_2

Το φρεάτιο του βόθρου ήταν κλειστό με δύο σίδερα οικοδομής σε σχήμα σταυρού και μια πρόχειρη μικρή λαμαρίνα. Είναι πιθανό το παιδί που είχε αρχίσει να περπατά, να διέφυγε της προσοχής του παππού, να πάτησε πάνω στην πρόχειρη κατασκευή και να έπεσε μέσα στον βόθρο.

Ο μικρός ήταν το μοναδικό παιδί του ζευγαριού. Ο 50χρονος πατέρας του, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός φορτηγού, ενημερώθηκε για το δυστύχημα ενώ βρισκόταν καθ' οδόν από την Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό σχετικά έγινε εισαγγελική παρέμβαση για διερεύνηση ευθυνών για τους παππούδες.