Δεκάδες ταξιδιώτες δεν μπορούσαν να φύγουν σήμερα με το πλοίο, λόγω της κινητοποίησης των συνδικαλιστών στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι μπλόκαραν παράνομα την έξοδο τους. Τα αίματα «άναψαν» γρήγορα και οι ταξιδιώτες εξοργισμένοι απώθησαν τους 10 συνδικαλιστές που, μαζί με άτομα αριστερών συλλογικοτήτων, απαγόρευαν τον απόπλου και προκάλεσαν μεγάλη ταλαιπωρία στο λιμάνι. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για συνδικαλιστές που άνηκαν στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ, όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και όπως αποδείχθηκε αργότερα την κινητοποίηση είχαν οργανώσει άλλα συνδικαλιστικά σωματεία.

5317430
Οι επιβάτες των πλοίων πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και προσπάθησαν και κατάφεραν να διώξουν τους απεργούς από την είσοδο των πλοίων για να μπουν και να ταξιδέψουν. 

Δείτε το βίντεο:



Πλακιωτάκης: Λανθασμένη πρακτική η απεργία - Στρέφεται κατά των επιβατών

Για «λανθασμένη πρακτική», που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης αναφορικά με τη σημερινή απεργία που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret» με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης.

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα, προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν», σημείωσε ο υπουργός.

«Όλοι θα πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αντιλαμβάνομαι ότι σεβαστό είναι το δικαίωμα στην απεργία – στην προκειμένη περίπτωση ήταν παράνομη η απεργία- σε κάθε όμως περίπτωση όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα διότι αυτή τη στιγμή είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου, η εικόνα που πρέπει να εκπέμψει η χώρα θα πρέπει να είναι μια χώρα πέρα από την ασφάλεια και μια χώρα όπου κανείς με ασφαλή τρόπο μπορεί κανείς να κάνει τις διακοπές του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς το διαχειριστήκαμε με ψυχραιμία, καταλαβαίνετε ότι έπρεπε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε κατάσταση που θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο και σε κάθε περίπτωση ο αντικειμενικός στόχος επετεύχθη τα πλοία αναχωρούν, σταμάτησε η ταλαιπωρία των επιβατών και όλα κυλούν ομαλά στο λιμάνι», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα υπάρξουν και άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε: «Αυτό που προτρέπω όλους είναι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και να αποφύγουμε τις οποιεσδήποτε εικόνες μπορούν να βλάψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό». Σχετικά με το εάν είναι σε συνεννόηση με τα σωματεία και το εάν πιστεύει πως θα ακουστεί η προτροπή του, ο υπουργός υπογράμμισε πως «αυτό είναι το αυτονόητο από εκεί και πέρα εμείς στο υπουργείο Ναυτιλίας παρακολουθούμε με τρόπο ψύχραιμο αλλά αποτελεσματικό και πιστεύω όλα να κυλήσουν ομαλά».