Να μεταβάλλουν τις ώρες των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν τελικά οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας της Τετάρτη 16 Ιουνίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, λόγω της διεξαγωγής εξετάσεων αποφασίστηκε:

Ηλεκτρικός, Τραμ: Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 10 πρωί. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Για το μετρό αναμένεται σχετική απόφαση της έκτακτης συνέλευσης των μελών του σωματείου.

Λεωφορεία και τρόλεϊ: Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00. Τις υπόλοιπες ώρες τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κανονικά. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή αργότερα.

Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει για το ίδιο διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Όσον αφορά το Μετρό (γραμμές 2 & 3), το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να ακολουθήσει την απόφαση του Εργατοϋπαλλικού Κέντρου Αθήνας που είναι να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία. Η απόφαση θα αλλάξει σε περίπτωση που το Ε.Κ.Α. μεταβάλλει τη δική του απόφαση.