Ο Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, αναφερόμενος στο συζυγοκτόνο διέκρινε στοιχεία αντικοινωνικά και ναρκισσιστικά.

«Πρόκειται για πολύ κυνικούς ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι πράξεις τους ωφελούν. Για αυτούς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Μακιαβελικός ο τρόπος που λειτουργεί ένα μυαλό σε μια τέτοια προσωπικότητα. Για αυτό η σκηνογραφία του εγκλήματος περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όχι μόνο απόκρυψης του εγκλήματος, αλλά υπάρχει και η ναρκισσιστική πεποίθηση ότι θα πετύχει το σχέδιο και θα πειστούν όλοι» τόνισε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ένταση και το συναίσθημα της στιγμής του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά εγγράφηκε στο υποσυνείδητο της μικρής Λυδίας.

«Αλλά υπάρχει και ένα διαρκές τραύμα το οποίο θα τροφοδοτείται περεταίρω με όλη την πληροφορία που θα εκτίθεται το παιδί. Όχι μόνο από τους γύρω, αλλά και από όσα υπάρχουν στο διαδίκτυο για εκείνη. Η Λυδία Αναγνωστοπούλου είναι ένα επώνυμο παιδί πλέον» πρόσθεσε ο ειδικός.

Τέλος, έκανε λόγο ότι 8 στα 10 παιδιά που μεγαλώνουν στην οικογένεια του θύματος επιζητούν κάποια στιγμή συνάντηση με τον πατέρα. «Γιατί υπάρχουν τεράστια αναπάντητα ερωτήματα. Οι ειδικοί προτείνουμε να αφήνουμε στο παιδί την κρίση αν θέλει να συναντήσει τον πατέρα του».