Δεν χάνει ευκαιρία ακόμα και σήμερα, μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται από τις 22 Ιουνίου, να δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα ακούγονται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο άνθρωπος που επί 37 ημέρες κορόιδευε όλη την Ελλάδα. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, με επιστολή του προς την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», προέβαλε τους δικούς του ισχυρισμούς γύρω από 6 θέματα που τις τελευταίες ημέρες απασχόλησαν την επικαιρότητα, με κάποια από αυτά μάλιστα να σκιαγραφούν με τα μελανότερα χρώματα τον χαρακτήρα του.

1. Η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Ο 32χρονος κατηγορούμενος δήλωσε… ανακουφισμένος για την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων να δώσει προσωρινά την πλήρη επιμέλεια της ενός έτους Λυδίας στη μητέρα της Καρολάιν, ενώ δεν σχολίασε το γεγονός ότι ο ίδιος έχασε τη γονική μέριμνα της μικρής. «Νιώθω ανακουφισμένος από την απόφαση. Ξέρω ότι η μητέρα της Καρολάιν αγαπά πολύ την εγγονή της και θα μεγαλώσει σωστά στην Αλόννησο». Ωστόσο, ο ίδιος, με πολύ κυνισμό, λίγο πριν ανακοινωθεί η προφυλάκισή του, είχε δηλώσει: «Άντε να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με το παιδί και την ανατροφή του από δω και πέρα». Μάλιστα, επεδίωξε την από κοινού επιμέλεια του παιδιού, μέσω της σχετικής αίτησης που είχαν καταθέσει στην Εισαγγελία οι γονείς του. Με την αίτηση αυτή ζητούσαν το κοριτσάκι να μένει το μισό χρόνο στην Αλόννησο και τον άλλο μισό στην Αθήνα, καθώς, όπως τόνιζαν, «η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της».

2. Τα έξοδα της κηδείας

Ο… εύθικτος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θέλησε να απαντήσει και στην πληροφορία που εξόργισε το πανελλήνιο, σύμφωνα με την οποία, κατόπιν δικής του απαίτησης, η μητέρα της Καρολάιν είχε πληρώσει για το φέρετρο της κόρης της. «Δεν πλήρωσε η οικογένεια της Καρολάιν τα έξοδα της κηδείας, αλλά εγώ, εγώ τα πλήρωσα όλα».
Με τον τρόπο αυτό βγάζει ψεύτη το δικηγόρο της οικογένειας Κράουτς, Θανάση Χαρμάνη, ο οποίος προ ημερών είχε αποκαλύψει αγανακτισμένος ότι ο κατηγορούμενος είχε απαιτήσει από τη Σούζαν Ντελά Κουέστα να πληρώσει για το φέρετρο του παιδιού της, αλλά και για το ταξίδι επιστροφής της σορού της Καρολάιν στην Αλόννησο. Σύμφωνα δε με τον βρετανικό Τύπο, η μητέρα της Καρολάιν είχε πληρώσει συνολικά κάτι παραπάνω από 4.000 ευρώ.

3. Το οικόπεδο στο Ντράφι

«Ακούγονται ανακρίβειες για ένα οικόπεδο που θα αγοράζαμε με την Καρολάιν. Η αλήθεια είναι πως και οι δύο οικογένειες έβαλαν χρήματα για την αγορά του». Αυτό ισχυρίστηκε ο συζυγοκτόνος στην επιστολή του, χωρίς ωστόσο να διαψεύδει τίποτα, αφού, όπως είχε αποκαλυφθεί, το οικόπεδο που αγόρασε μόλις 6 ημέρες πριν σκοτώσει τη γυναίκα του κόστισε 55.000 ευρώ, εκ των οποίων τις 50.000 είχε δώσει η μητέρα της άτυχης Καρολάιν, ενώ για άλλη μια φορά δεν εξήγησε το λόγο για τον οποίο το έγραψε μόνο στο δικό του όνομα.

4. Η σχέση του με το νεκρό Δογιάκη

Ο 32χρονος πιλότος απάντησε και για όσα ακούγονται για επαφές που είχε με τον 53χρονο Σταύρο Δογιάκη, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός», ο οποίος αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή του. «Μου καταλογίζουν σχέσεις με τον επιχειρηματία Κρητικό της ταβέρνας “Κρητικός’’. Δεν έχω καμία σχέση, δεν γνωριζόμασταν, δεν έχω πάει ποτέ στο μαγαζί του», ήταν η απάντησή του.
Σύμφωνα με τις φήμες, που κυριολεκτικά οργίασαν στην περιοχή των Γλυκών Νερών, οι δύο άντρες γνωρίζονταν καλά, ο Αναγνωστόπουλος είχε επισκεφτεί αρκετές φορές την ταβέρνα (κάποιες μαζί με την Καρολάιν), ενώ άλλες πληροφορίες ήθελαν την εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο πιλότος να είχε συνεργασία με τη συγκεκριμένη ταβέρνα, καθώς εκεί διοργάνωνε επαγγελματικές συναντήσεις.

5. Το ταξίδι στη Σούδα

Ο 32χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αρνήθηκε ότι έγινε τέτοιο ταξίδι. «Ούτε εγώ ούτε η Καρολάιν είχαμε ταξιδέψει στη Σούδα αυτή τη χρονιά», έγραψε στην επιστολή του, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο το ταξίδι αυτό να είχε γίνει σε προηγούμενο χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος είχε πει για το ταξίδι αυτό ότι έγινε τον περασμένο Απρίλιο, στο διάστημα 10-12 του μήνα, όπου είτε ο Αναγνωστόπουλος είτε η Καρολάιν, μαζί με άτομο του αντίθετου φύλου, πήγαν στη Σούδα για ενοικίαση σπιτιού.

6. Το ημερολόγιο στην «Daily Mail»

«Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας για το ημερολόγιο της Καρολάιν, τη θεωρώ αναξιόπιστη, γιατί όσα δημοσιεύει είναι αναληθή. Δεν υπάρχει ημερολόγιο», ισχυρίστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Daily Mail», το συγκεκριμένο ημερολόγιο ήταν κρυμμένο και η Καρολάιν, χρησιμοποιώντας κωδικές ονομασίες, περιέγραφε το σύζυγό της ως επικίνδυνο άντρα.

«Να φύγουν τα κανάλια από την Αλόννησο»

Για ανθρωποφαγία που δεν επιτρέπει στη μητέρα της Καρολάιν ούτε να βγει στο μπαλκόνι με τη μικρή Λυδία έκανε λόγο χθες ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης, Θανάσης Χαρμάνης. Ο ίδιος ζήτησε να αποσυρθούν άμεσα οι κάμερες έξω από το σπίτι της οικογένειας, διαφορετικά θα αναγκαστεί να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. «Η γιαγιά της Καρολάιν δεν μπορεί καν να βγάλει το μωρό μια βόλτα στη βεράντα, δεν μπορεί καν να πάει τη Λυδία μια βόλτα με το καρότσι έξω. Αυτό που συμβαίνει είναι ανθρωποφαγία». Όπως περιέγραψε ο ίδιος, επί 24 ώρες τα τηλεοπτικά δίκτυα περιμένουν με αδηφάγο τρόπο να κλέψουν ένα καρέ από τις στιγμές της οικογένειας μέσα στο σπίτι δημιουργώντας μια ασφυχτική συνθήκη για την οικογένεια, η οποία αυτή τη στιγμή επιζητεί όσο τίποτα άλλο την ηρεμία και το σεβασμό στο πένθος της.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time