Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά, καθώς επτά πύρινα μέτωπα καίνε τα καταπράσινα δάση του νησιού. Συνολικά, απόψε θα δίνουν μάχη με τις φλόγες 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα.

Δύσκολη η νύχτα και για τους κατοίκους του νησιού καθώς με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεοφίλου Μιχαλάτου, λόγω προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.







Έκτακτο μήνυμα μέσω 112 από Πολιτική Προστασία

Επίσης μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στα χωριά Καταλειός και Κάτω Καταλειός για να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να απομακρυνθούν αν χρειαστεί . 



Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Αργά το βράδυ του Σαββάτου πέντε οχήματα με 16 πυροσβέστες επιβιβάστηκαν σε πλοίο που αναχωρούσε από την Κυλλήνη για Κεφαλλονιά με σκοπό να ενισχύσουν την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο νησί.

Με εντολή του Αρχηγού του  Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στην Κεφαλονιά για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.