Μάχη με τις φλόγες κόντρα στους δυνατούς ανέμους, δίνουν οι Πυροσβέστες σε διάσπαρτα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Η μεγαλύτερη φωτιά εντοπίζεται σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής, με την Πυροσβεστική να έχει οργανώσει μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα , έξι αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το ρωσικό Beriev.

Παράλληλα, μεταβαίνουν από την Πυροσβεστική Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ οι φλόγες καίνε δασική έκταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σημείο είναι δύσβατο, ενώ τρεις κατοικίες που βρίσκονται μέσα στο δάσος εκκενώθηκαν προληπτικά. Προληπτικά εκκενώθηκε μία Μονή αλλά και ένα ίδρυμα ΑμΕΑ.



Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.

Επίσης στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.
5339349
5339361
Η ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη, ενώ ορισμένοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι η φωτιά κινδυνεύει να ξεφύγει αν δεν παρέμβουν γρήγορα τα εναέρια μέσα.
5339353

Φωτιά και στην Ελευσίνα

Εν τω μεταξύ, φωτιά ξεκίνησε και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας, ανάμεσα σε δύο εργοστάσια. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 2 πεζοπόρα και ένα ελικόπτερο.

Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον Ασπρόπυργο, στη λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής από το ύψος της διασταύρωσής της με τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, καθώς και στο ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος.


Φωτιές στον Βόλο και την Εύβοια

Άλλα δύο πύρινα μέτωπα εντοπίζονται στον Βόλο και στην Εύβοια.

Η μία φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή όπου βρίσκεται η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πολύ κοντά σε σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν σε μια μεγάλη έκταση για τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αστυνομικοί αποκλείουν την πρόσβαση οχημάτων και πεζών στην περιοχή. Οι πυροσβέστες κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών.

Εκκενώθηκε ο οικισμός Νημποριό

Όσο για τη φωτιά στην Εύβοια, αυτή καίει κοντά στα Νέα Στύρα.

Σύμφωνα με το evima.gr, η φωτιά παίρνει διαστάσεις.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Στύρων, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη». Καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και κινείται προς Νημποριό, το οποίο λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς εκκενώθηκε προληπτικά από την Πυροσβεστική.