Σοκάρουν τα νέα δεδομένα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις τελευταίες στιγμές της άτυχης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, αφού, όπως όλα δείχνουν, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο δολοφόνος της την ξυλοκόπησε πριν την ρίξει στα βράχια.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει σήμερα ο ιατροδικαστής με την έκθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Alpha», ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας στην έκθεσή του αναφέρει πως στο πτώμα της άτυχης κοπέλας υπάρχουν τραύματα που δείχνουν, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι ξυλοκοπήθηκε πριν πέσει στη θάλασσα. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι μώλωπες στο μάτι της νεαρής γυναίκας είναι από το χέρι του 30χρονου, δηλαδή ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος έριξε γροθιά στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς.

Ο κ. Μπογιόκας περιμένει να μελετήσει τις φωτογραφίες από το σημείο, προκειμένου να τεκμηριώσει το πώς προκλήθηκαν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Θέλει να αποδείξει αν ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος χτύπησε την άτυχη κοπέλα με τα χέρια του ή αν την έριξε πάνω στα βράχια και τη χτυπούσε πάνω στα βράχια.

Αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Εν τω μεταξύ, ο 30χρονος ζήτησε χθες και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Ο συνήγορός του, Γιάννης Βλάχος, υποστήριξε πως υπάρχει ιστορικό διάγνωσης ψυχικής ασθένειας, για την οποία ο πελάτης του ελάμβανε αγωγή, την οποία είχε πλέον διακόψει.

Μίλησε ακόμα για ψυχική νόσο που έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό και σημείωσε πως υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα και διάγνωση από ειδικούς που την αποδεικνύει, την οποία και θα προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Βλάχος αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε με τον 30χρονο ανάφερε ο πελάτης του δεν έχει ακόμη πλήρη συνείδηση. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο «Alpha», οι αστυνομικοί που μίλησαν με τον καθ΄ομολογίαν δολοφόνο, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «το μυαλό του είναι κλειδωμένο» και δεν μπορεί να περιγράψει λεπτομέρειες για τη δολοφονία.

Την υπερασπιστική γραμμή είχε προαναγγείλει από χθες, ο συνήγορος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς, δηλώνοντας ότι η εγκληματική ενέργεια έχει ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο, κάτι που οδήγησε στην οργισμένη αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξη Κούγια:

«Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση».