Μόνον ασθενείς με ελαφριά προβλήματα υγείας, τα οποία προκλήθηκαν από την καταστρεπτική πυρκαγιά η οποία κατακαίει την περιοχή της Βαρυμπόμπης, διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής και κανένα σοβαρό περιστατικό δεν κινητοποίησε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο τελεί σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας, με απόφαση και εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο parapolitika.gr ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακόμισαν έξι πολίτες, με ήπια αναπνευστικά προβλήματα, στο νοσοκομείο της Αθήνας «Σισμανόγλειο», ενώ ένας πυροσβέστης διακομίσθηκε, με δύσπνοια, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ).

Σε μεγίστη ετοιμότητα από τον Βασίλη Κικίλια το ΕΚΑΒ, 4 νοσοκομεία και 1 Κέντρο Υγείας

Εξάλλου, με απόφαση και εντολή του Βασίλη Κικίλια, σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από νωρίς σήμερα το νοσοκομείο της Αθήνας «Σισμανόγλειο», η παθολογική κλινική και η κλινική Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής του Γενικού Κρατικού Αθήνας, το γενικό και ογκολογικό νοσοκομείο της Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», καθώς και το νοσοκομείο Χαλκίδας και το Κέντρο Υγείας Ματουδίου για την Εύβοια.

Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, τέλος, βρίσκονται σταθερά 2 κινητές ιατρικές μονάδες του ΕΚΑΒ, 2 μοτοσυκλέτες, 1 όχημα του ειδικού τμήματος Ιατρικής Καταστροφών, καθώς και 10 ασθενοφόρα.

Όσοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, έχουν τη δυνατότητα να τηλεφωνούν στον ΕΟΔΥ (1135), προκειμένου να λάβουν καθοδήγηση για τα ξενοδοχεία που μπορούν να τους φιλοξενήσουν για σήμερα με έξοδα του κράτους.