Αίτημα για την αποστολή ακόμη ενός αεροσκάφους από τη Ρωσία, τύπου Beriev Be-200 απεστάλη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, το αίτημα μεταφέρθηκε και στον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, από τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας κατασκευής το Beriev Be-200 επιχείρησε πάνω από 35 φορές στην κατάσβεση πυρκαγιών γράφοντας πάνω από 100 ώρες πτήσης. Το αεροσκάφος έχει κάνει πάνω από 400 ρίψεις νερού και η εταιρεία τονίζει, σχολιάζοντας και το τεχνικό πρόβλημα που υπήρξε: «Παρά τις πολλές πτήσεις, είναι σε καλή κατάσταση. Το πλήρωμα επιδεικνύει επαγγελματισμό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τοπικές αρχές της Ελλάδας» αναφέρει η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.

Το πρωί,  Beriev Be-200  επέστρεψε στη μάχη, σε χρόνο ρεκόρ, αφού επισκευάστηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, μετά από βλάβη που παρουσίασε στον έναν κινητήρα του κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Εύβοια και μετά τον… μαραθώνιο που έκανε στην Βαρυμπόμπη.