Για έκτη ημέρα η φωτιά καίει το νησί της Εύβοιας. Από τις Ροβιές και τη Λίμνη ως την Αγία Άννα, τα Βασιλικά και τις Γούβες η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι κάτοικοι βλέπουν να καίγονται οι περιουσίες τους και οι κόποι μιας ζωής να γίνονται στάχτη, ζώα να χάνουν τη ζωή τους και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να σκεπάζει τον ουρανό.

 Οι εικόνες που καταγράφει το σύστημα FIRMS της NASA, με την εξάπλωση της φωτιάς συγκλονίζουν. Όπως φαίνεται και παρακάτω, η κατάσταση έχει παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν το μέτωπο πέρασε την κορυφογραμμή και πλέον κατακαίει πυκνό πευκοδάσος. Μέσα σε διάστημα μόλις έξι ημερών το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Εύβοιας μοιάζει να έχει σβήσει από το χάρτη, με τις φωτιές να κατακαίνε μια τεράστια γεωγραφική έκταση.

 Αναλυτικά η εξάπλωση της πυρκαγιάς από την Τρίτη 3 Αυγούστου μέχρι σήμερα: 

 

 

Νέες εκκενώσεις περιοχών

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί της Κυριακής η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έδωσε εντολή προς τους κατοίκους των περιοχών Πευκί, Βουλίκι, Γούβες και Αρτεμίσιο να εγκαταλείψουν άμεσα τους συγκεκριμένους οικισμούς με κατεύθυνση την Ιστιαία. Επίσης, το μέτωπο από Γαλατσώνα, Γερακιού και Γούβες έχει ξεπεράσει πλέον τα 8 χιλιόμετρα και συνεχίζει και επεκτείνεται προς Αγριοβότανο σε ό,τι αφορά την πλευρά του Αιγαίου και προς Αβγάρια προς την πλευρά της Ιστιαίας. Οι Γούβες είναι υπό πύρινο κλοιό ενώ την ίδια ώρα απειλούνται Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί.